Svensson hjälte för Seattle

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Svensson hjälte för Seattle - Gustav Svensson nickade sitt Seattle till semifinal i MLS-slutspelet.

Där kan landslagsförsvararen få möta en landsman - Zlatan Ibrahimovic.

Det finns mer än en svensk målgörare kvar i slutspelet i nordamerikanska MLS.

När Seattle tog sig an Real Salt Lake i lagets kvartsfinal avgjorde Gustav Svensson tillställningen med ett snyggt nickmål. På en hörna i den 64:e minuten sprang sig Svensson fri och kunde ostört nicka in bollen till 1-0.

Målet var svenskens allra första för säsongen, och kunde inte ha kommit lägligare. Seattle hade fört spelet hela första halvlek, men gästerna kom ut stärkta efter halvtidsvilan och hade fram till Svenssons mål varit bäst i den andra halvleken.

Några mål fick Salt Lake aldrig till, i stället fastställde Nicolás Lodeiro slutresultatet 2-0, nio minuter före ordinarie tids slut.

Svensson kan därmed eventuellt blicka fram mot ett svenskmöte i semifinalen. Där ställs Seattle nämligen mot vinnaren mellan Los Angeles FC och Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy.

Den matchen spelas natten mot fredag, svensk tid.

Sämre gick det för Anton Tinnerholm och hans New York FC. Laget förlorade sin kvartsfinal hemma mot Toronto med 1-2. Förlusten kom efter två olyckliga försvarsingripanden av NYFC, inget av dem från svenskens sida. Vid 0-1 försökte Maxime Chanot nicka bollen bakåt till målvakten Sean Johnson, men nicken var alldeles för lös och Alejandro Pozuelo kunde helt fri lägga in 0-1.

New York pressade gästerna, inte minst genom flera skott från Anton Tinnerholms sida. Kvitteringen kom, men i den 89:e minuten fällde Ronald Matarrita helt onödigt Torontos Richie Laryea i straffområdet, och från elva meter hade sedan Pozuelo inga problem att göra det avgörande målet.

Toronto får möta vinnaren mellan Atlanta och Philadelphia i semifinal.

Källa - 2019-10-24 06:29