Talangen förlänger tre år med AIK

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Talangen förlänger tre år med AIK Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Talangen förlänger tre år med AIK - Miljoner på kontot i en europeisk storklubb.
För Alexander Isak var det knappt ett alternativ.

- Jag har spelat i AIK hela mitt liv. Klubben betyder allt för mig. Då är det viktigt att visa lojalitet, säger 16-åringen efter att ha skrivit på ett treårskontrakt.

Alexander Isak har precis kritat på ett nytt treårskontrakt med AIK. Hans första kommentar till Sportbladet?

- Jag måste ändå säga att jag är förvånad. Det har gått så otroligt snabbt för mig.

Det kan man ju lugnt säga. Häng med i vad som kan vara den häftigaste svenska kometkarriären sedan Zlatan Ibrahimovics:
Augusti 2015: 16-åringen tar sina första trevande steg i seniorsammanhang och får träna med A-laget.
Oktober 2015: Isak övertygar så stort att en förbluffad Andreas Alm låter Isak sitta på bänken i säsongens sista match mot Örebro.
Mars 2016: Briljant i genrepet mot Inter Åbo och hoppet om att få göra debut i allsvenskan växer sig allt starkare.
Maj 2016: En av AIK:s bästa spelare under våren, helt avgörande för lagets offensiv, målskytt i allsvenskan och jagad av Europas största klubbar.

Brann om fötterna

Inte konstigt att det brann om fötterna på sportchefen Björn Wesström. Med Leicester, Southampton och andra klubbar på Friends Arenas läktare var det läge att känna en viss. . . nervositet. 16-årigen satt på ett magert ungdomskontrakt som löpte ut under 2017, samtidigt som det uppskattade värdet - förvisso helt taget ur luften - på honom ökade med tio nya miljoner för varje allsvensk match han spelade. Fansen såg risken för att föreningens största talang sedan. . . ja när? - och en jävla massa pengar - höll på att glida AIK ur händerna.

När Sportbladet sätter sig ned med Alexander Isak är det dock uppenbart supportrarnas oro var obefogad. Hans ögon visar på en uppsluppen glädje, men tonåringens svar är lika resonerande, stringenta och kärnfulla som någonsin förr när han redogör för sina skäl att stanna i föreningen. Trots att det blivit lite väl många intervjuer under våren är han väluppfostrad nog att ställa upp utan att knota.

- Det är en dröm att få vara kvar i AIK i ytterligare tre år. Att få spela seniorfotboll och göra det man älskar.

Gråtmild stolthet

Hur resonerade du innan beslutet?

- Min ambition var alltid att stanna i AIK. Sen ska man vara ärlig, jag lyssnade på andra alternativ. Men jag känner ändå att AIK är klubben jag vill vara i just nu. Det är bäst för min karriär.

Varför är det bäst?

- Jag får en bra seniorutbildning, kan utvecklas på högsta nivån. Och så får jag vara kvar där jag trivs bäst, där jag känner mig hemma.

För det finns "egna produkter" och så finns det egna, hemvävda och lokalproducerade killar från kvarteret. Alexander Isak är uppvuxen i Solna (Ulriksdal), tillbringar sina (få) skoltimmar på Solna gymnasium och har aldrig tillhört någon annan förening. Han ÄR AIK. Som reporter har jag aldrig stött på en spelare som så många inom AIK känner en sådan gränslös, nästan gråtmild, stolthet över.

"Brinner mer och mer"

Vad betyder AIK för dig?

- Moderklubb och Solna. Där jag är född och har bott hela livet. AIK har varit med hela livet och klubben betyder allt för mig. Allt faller samman här i AIK i och med att jag kan bo hemma och vara nära familjen och vännerna.

- Jag har spelat här sedan jag var sex år gammal. Jag förstår klubben. Det gör att kärleken växer sig starkare och att man bara brinner mer och mer för klubben. Man kan den utan och innan.

De tuffa hindren och ständigt pågående utgallringen inom föreningen, där så många ambitiösa ungdomar faller bort längs vägen, har han saxat sig över utan tänka efter.

- Det har alltid varit raka vägen för mig. Jag har bara spelat liksom - alltid platsat i förstalaget - och nu är jag här.

England, Italien och Spanien

Lockades du inte av ett fett kontrakt med en storklubb?

- Visst: lite lockande är det. Men inte så värst mycket ändå. Även om det är kul med intresse. Jag sa åt agenten att jag ville stanna i AIK, så vi körde på det.

Enligt Sportbladets uppgifter var storklubbar från England, Italien och Spanien redo att lägga bud på Isak.

- Klart att jag blev smickrad, men jag ville tänka på vad som var bäst för mig.

Det har under våren spekulerats vilt kring vad Alexander Isak egentligen är värd. Hans breda register på planen, mogna spelstil och den iögonfallande unga åldern gör att folk redan pratar om att han, om allt klaffar, kan bli svensk fotbolls största export sedan Zlatan Ibrahimovic.

"Lojalitet är viktigt"

Hur känns det?

- Roligt att höra, men det behöver inte var sant för det. Folk säger så mycket. För jag menar: vad har jag för värde egentligen? Det vet nog ingen.

Ett rejält treårskontrakt med seniorerna betyder i alla fall att AIK, om inget oförutsett händer, kommer få rejält betalt för Isak den dagen han faktiskt säljs.

Finns det någon utlandsklausul i kontraktet om att du kan lämna för en bestämd summa?

- Nej, det gör det inte. Det är ett vanligt kontrakt, och det accepterade vi, säger han och fortsätter:

- Jag vill att de ska få ordentligt med pengar för mig. De har behandlat mig bra och det vore viktigt för mig vid en förhandling.

Han tänker efter en smula, suger lite på orden, innan han fortsätter resonemanget.

- Jag strävar efter att vara lojal. Man måste vara lojal, det är viktigt för mig. Jag tror att man kommer långt i livet om man visar lojalitet.

Källa - 2016-05-03 14:31

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+