Tappert försök men EM är över

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Tappert försök men EM är över Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Tappert försök men EM är över - Det går inte att säga annat än att försöket var både stiligt och tappert. Det var allt att vinna och inget att förlora, seger det enda som räknades och anslaget var därefter: Mod, vilja, ingen som helst fruktan - och en fotboll som var värd något mer.

Så där som det skulle ha sett ut på Stade de France i premiären. Där åkte Sverige ur EM, inte här och nu.

Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström och Andreas Isaksson ville inte gå i pension i Nice, hur underbar den staden än är och Hamrén gick all in i sin sista match som chef för verksamheten.

Slutet skulle inte komma på Allianz Arena.

Efter 180 minuters total oförmåga att få till ett skott eller en nick eller vad som helst på mål, drog Marcus Berg till redan efter fem minuter. Thibaut Courtois fick direkt visa varför han är en världsmålvakt. Emil Forsberg kom med sina snabba ben i djupled, Ibrahimovic var på vippen att bryta sig fram till ett friläge i duell med Toby Alderweireld och sköt utanför, serverad av Berg.

Så mycket bättre

Landslaget spelade som om det fått en inbjudan till Så mycket bättre. För så mycket bättre var det när ryggar stod tryckta mot väggar och i den svåra grenen gasa och bromsa samtidigt hittade landslaget den balans som saknades långa perioder mot Irland och Italien.

Dessvärre var det inte tillräckligt bra för att knäcka världstvåan.

Belgien visste att oavgjort räckte för åttondelsfinal. De blixtsnabba kontringarna, ofta uppdrivna i rasande fart av Eden Hazard eller Kevin De Bruyne höll flera gånger på att straffa Sverige. Albin Ekdal fick ta en varning på De Bruyne när belgarna kom fyra mot två sedan Ibrahimovic missat en passning. Erik Johansson hamnade i en liknande knipa och fick gult kort.

Missade möjligheter

Berg, Ibrahimovic och Forsberg centrerade mer direkt efter pausen, bytte positioner, tog löpningarna och fick ett tryck som pressade det belgiska försvaret. Berg och Ibrahimovic var två gånger nära att nå varandra, Ibrahimovic nickade över och slog ut med händerna i ilska när han precis missade att nå Källströms djupledsboll.

Minuter och missade möjligheter som var avgörande.

John Guidetti bytte av Berg, den Gula väggen dominerade på läktarna. Jimmy Durmaz spetsade offensiven när Sebastian Larsson offrades.

Courtois stötte undan Ibrahimovics frispark. Isaksson klarade allt hemåt. Tio minuter kvar, ett mål från åttondelsfinal.

Då kom den stora chansen.

Granqvist nära hjälteroll

Andreas Granqvist nådde högst på hörnan men De Bruyne stoppade nicken på mållinjen.

Varpå rullgardinen drogs ned. Radja Nainggolans drömträff smet förbi Isaksson i 84:e minuten och EM var över. Sverige lämnar Frankrike utan ett enda gjort mål och som sist i gruppen sedan Irland slagit Italien.

Hamrén håller en sista presskonferens på torsdagen, antingen på basen i Pornichet eller på träningsanläggningen i Saint-Nazaire. Sedan åker han hem som före detta förbundskapten. En längre ledighet är planerad, men han vill gärna, på något sätt, fortsätta inom fotbollen.

- Det var länge sedan jag inte visste vad jag ska göra till hösten. Får jag bestämma själv - och det är svårt i den här branschen - tar jag gärna ett brejk på ett halvår.

Janne Andersson tar över officiellt över som förbundskapten efter EM. I slutet av augusti presenterar han sin första trupp med sikte på VM-kvalet.

Den 6 september väntar Nederländerna på Friends.

En ny tid börjar.

Tiden efter Zlatan Ibrahimovic.

Nice, TT:s utsände

Källa - 2016-06-22 22:55

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+