Tommy Svensson Lagframgång som VM −94

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Tommy Svensson Lagframgång som VM −94 Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Tommy Svensson Lagframgång som VM −94 - Tommy Svensson lutade sig tillbaka i tv-soffan hemma i Växjö:

- Jag hade hela tiden en känsla av att vi skulle fixa det, säger 72-åringen som ledde Sverige till VM-bronset i USA 1994.

Tommy Svensson gör en liknelse med sitt eget lagbygge som seglade vidare på schlagern om att gräva guld på andra sidan Atlanten:

- Det här är också en typisk lagframgång. Sammanhållningen är mycket värd. Alla jobbar väldigt hårt för varandra och gör varandra bra på planen. Utöver det kliver några ledarfigurer fram när det som bäst behövs, säger Tommy till SvD.

Andreas Granqvist är svår att gå förbi i hyllningskören. "Granen" klev i sin 68:e landskamp fram som den store centralgestalten i defensiven och räddade en boll nära mållinjen sedan hemmalagets anfallare Ciro Immobile trätt bollen mellan benen på målvakten Robin Olsen.

- Granqvist har det där långa benet i sista stund, berömmer Tommy, som själv hade stor nytta av systersonen Joachim Björklund i par med Patrik Andersson i mittförsvaret under sina sju år som förbundskapten.

Tommy gjorde själv 40 landskamper som mittfältare framför en annan av svensk fotbolls stora lagkaptener; Björn Nordqvist.

- Lojala lagspelare sprider ett lugn och harmoni i gruppen. Spelare växer med uppgiften, säger Tommy.

- Idrott när det är så här slår allt, det går inte att jämföra med något annat som att se en spännande film på bio, tillägger han.

Vad finns att jobba på under det halvår som återstår innan VM (14 juni-15 juli)?

- Det viktigaste är att göra sitt yttersta för att alla ska vara på topp när turneringen börjar. Det är bra att jobba individuellt, säger Tommy.

Den ofrånkomliga frågan om Zlatan Ibrahimovics comeback i blågult har redan väckts:

- Först måste han börja spela och visa sin klass igen. Sen kan vi diskutera, säger Tommy Svensson, som inte har kvar några uppdrag inom fotbollen, men som ser sitt älskade Östers IF så ofta han kan.

- Vi nosade på en kvalplats ett tag, men räckte inte till. Men jag tror att vi snart har förutsättningar att avancera till allsvenskan igen, säger han.

Källa - 2017-11-14 10:04

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan kollektion
 3. Zlatan collektion
 4. Zlatan skada
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan skadad
 7. James corden zlatan
 8. Zlatans ovanliga skada
 9. Alexander isak familj
 10. Emil år Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+