Två mål av Zlatan i nya PSG krossen

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Två mål av Zlatan i nya PSG krossen - PARIS. Efter kritikstormen i Champions League gjorde Paris Saint-Germain rent hus med Caen i Ligue 1.

6-0-segern, varav två mål av Zlatan Ibrahimovic, kunde ändå inte dölja det faktum att PSG är en klubb i viss motvind just nu.

På ett eftermiddagssoligt, men ytterst glesbefolkat, Parc des Princes var PSG tillbaka i verkligheten efter det smärtsamma uttåget ur Champions League i tisdags.

- Moralen har fått sig en smäll. Alla är nedslagna, besvikna och negativa, sa tränaren Laurent Blanc inför mötet med niondeplacerade Caen.

PSG-tränaren lät några av spelarna från matchen mot Manchester City vila, men anfallet var intakt och Zlatan Ibrahimovic startade med Edinson Cavani och Lucas på varsin sida och Angel di María på mittfältet.

Fick spridda burop

Zlatan och hans lagkamrater har fått utstå tung kritik i efterspelet till matchen mot City och när speakern läste upp startelvan hördes spridda busvisslingar när svenskens namn nämndes. Trots det, eller kanske just därför, var Zlatan tillbaka i sin vanliga målform i dag. Bara drygt elva minuter av matchen hade gått när Ibrahimovic fick en boll av di María som han placerade förbi Caens målvakt Rémy Vercoutre från strax utanför straffområdet.

Just före paus utökade Blaise Matuidi PSG-ledningen till 2-0 och strax i början av andra halvlek slog Edinson Cavani in 3-0.

När islossningen väl var ett faktum var det inget stopp på PSG. Några minuter senare gjorde Angel di María 4-0 på en soloräd, som han avslutade med en utsökt lobb över Vercoutre. I 56:e minuten rakade Zlatan 5-0 för hemmalaget på ett inspel vänsterifrån från Layvin Kurzawa.

6-0 fixade Maxwell tjugo minuter senare, på en framspelning av Edinson Cavani, ett resultat som stod sig när domaren blåste av matchen.

Slog nytt rekord

Zlatan Ibrahimovics två nya mål innebär att han nu gjort 32 i ligan i år, mer än någon annan målskytt i de fem största ligorna i Europa. Han är dessutom på andraplats i assistligan med 13 målgivande passningen, att jämföra med Mesut Özils 18.

I mötet med Caen blev Paris Saint-Germains mest uppenbara problem dock smärtsamt tydligt; man är för bra för att ge spänning åt Ligue 1 med en offensiv arsenal som få lag i världen stoltserar med, men mystiskt paralyserat i de avgörande matcherna i Europa.

Nästa vecka får PSG dock chansen att glömma europadebaclet då man spelar semifinal i franska cupen mot Lorient på tisdag och därefter final i ligacupen mot Lille på lördagen.