VM kvalet En svensk idrottsklassiker

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

VM kvalet En svensk idrottsklassiker Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

VM kvalet En svensk idrottsklassiker - "Den flyger in i mål. Den flyyyyyyyygeeeeeer in i mål. Så där - gott folk - ser en svensk idrottsklassiker ut", skriver Dagens Nyheters Johan Esk.

Det viktigaste av allt, enligt Esk, är att 2-1-segern inte var ett mirakel utan "resultatet av att hårt jobb lönar sig".

"Om inte inhopparen, veteranen Sebastian Larsson hade tagit den där evighetslöpningen ner mot Hugo Lloris så hade den franske målvakten inte skickat upp bollen rakt till Ola Toivonen. Och då hade inte one-touch-Toivonen fått till en klassiker. "

Svenska Dagbladets Anders Lindblad kände också historiens vingslag och skriver : "En bragdseger - herregud!"

"För fyra och ett halvt år sedan gjorde Zlatan Ibrahimovic århundradets mål på Friends arena i invigningsmatchen mot England. Men inget mål har varit viktigare än det Ola Toivonen gjorde i allra sista minuten mot Frankrike. "

I Aftonbladet skriver Erik Niva också att det var "en svensk klassiker" och "kvällen då Janne Anderssons beundransvärda landslag fick sin visitkortsmatch, sin signaturmelodi".

"Vi vet att vi är och vi blir vad vi var. Ekon av segrar från förr - på den tiden då vi välte engelsmän, argentinare, italienare och spanjorer mot oddsen - men uppdaterat till 2017 års kravbild", beskriver Erik Niva segern.

Även Expressens Noa Bachner tycker att det var "ett definierande ögonblick i svensk fotbollshistoria".

"Om insatsen på Stade de France i november signalerade svensk landslagsfotbolls återfödelse var det här version 2. 0: Laget som får betalt. Från klarhet till klarhet till alldeles övermäktigt. "

Källa - 2017-06-10 05:39

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+