Wendt tillbaka i landslaget Blev väldigt glad

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Wendt tillbaka i landslaget Blev väldigt glad Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Wendt tillbaka i landslaget Blev väldigt glad - Vänsterbacken Oscar Wendt var petad i Erik Hamréns sista fotbollstrupper.

Den nye förbundskaptenen Janne Andersson ger honom dock chansen i sin första trupp, till VM-kvalmatchen mot Nederländerna den 6 september.

- Jag ringde Oscar för att fråga om han ville vara med. Han blev väldigt glad och ville vara med, säger Andersson.

Fem tackade för sig i landslaget efter EM - Zlatan Ibrahimovic, Andreas Isaksson, Kim Källström, Pontus Wernbloom och Erik Johansson.

Robin Olsen får anses vara Isakssons efterträdare i målet. Han får sällskap av Patrik Carlgren och Karl-Johan Johnsson i VM-kvaltruppen.

- Vad vi har i åtanke tar vi med spelarna. Det finns ett antal målvakter som är bra, det är en tuff konkurrenssituation, säger Andersson.

EM-backen Martin Olsson är skadad i låret och kan inte vara med i VM-kvalet mot Nederländerna. Förbundskaptenen har även haft Rasmus Elm, men han är inte heller helt kurant.

- Det är en balanserad trupp med både erfarenhet och lite nytt blod, säger Andersson, som inledde arbetet med 70 namn som ansågs kunna ta en plats i A-landslaget de kommande åren.

Janne Andersson säger att han inte tänker prata om hur Sverige ska spela mot Nederländerna förrän han pratat med spelarna om det.

Men målet är klart.

- Målet är att slå Holland, säger han.

Sverige har missat de senaste två VM-turneringarna - 2010 i Sydafrika och 2014 i Brasilien. I kvallottningen hamnade Sverige i grupp A tillsammans med Frankrike, Nederländerna, Bulgarien, Vitryssland och Luxemburg. Vägen till VM i Ryssland 2018 ser ut enligt följande:

2016:

6 september 20. 45: Sverige-Nederländerna.

7 oktober 20. 45: Luxemburg-Sverige.

10 oktober 20. 45: Sverige-Bulgarien.

13 november 20. 45: Frankrike-Sverige.

2017:

25 mars 18. 00: Sverige-Vitryssland.

9 juni 20. 45: Sverige-Frankrike.

31 augusti 20. 45: Bulgarien-Sverige.

3 september 18. 00: Vitryssland-Sverige.

7 oktober 18. 00: Sverige-Luxemburg.

10 oktober 20. 45: Nederländerna-Sverige.

Totalt är det nio europeiska kvalgrupper (A-I). Alla gruppettor går direkt till VM. De åtta bästa grupptvåorna går till playoff där det kommer att lottas fram fyra dubbelmöten, hemma och borta, och där segrarna går till VM.

Hämtar liverapport.

Källa - 2016-08-23 13:56

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+