Zlatan Ibrahimovic mot Karlsson i rätten

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic mot Karlsson i rätten Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic mot Karlsson i rätten - Manchester United har ett par spellediga dagar. I stället är det matchdags i tingsrätten för Zlatan Ibrahimovic, som - via sina ombud - i dag ska möta Ulf Karlsson i det uppmärksammade förtalsmålet.

Länge såg det, åtminstone på pappret, ut som att Zlatan Ibrahimovic själv skulle dyka upp som vittne i Karlstad. Efter en justering av det enskilda åtalet blir det dock enbart fotbollsstjärnans advokater som ska föra hans talan i Värmlands tingsrätt i eftermiddag.

Ulf Karlsson riskerar upp till två års fängelse om han fälls för grovt förtal, även om böter är en vanligare påföljd. Han sade nyligen till Expressen att han "bara vill få det överstökat".

Från Zlatan Ibrahimovics ringhörna är kommentarerna ytterst sparsmakade inför rättegången.

- Vi lämnar inga kommentarer eller några intervjuer, varken nu eller efter rättegången, säger Nils Petersen, en av hans advokater, till TT.

Zlatan Ibrahimovic har stämt Ulf Karlsson, tidigare bland annat förbundskapten i friidrott, efter uttalanden i våras om att Ibrahimovic kan ha varit dopad under sin tid i Juventus. Den centrala bevisningen i målet är en inspelning av paneldebatten som Ulf Karlsson deltog i - en film som båda sidor åberopat som bevis.

- Vi anser ju att filmen är bevis för att det som sägs där inte utgör förtal, säger Johan Eriksson, som är Karlssons advokat.

- Vi påstår också att det redan av deras egen bevisning framgår att det aldrig var Ulf Karlssons avsikt att påstå att Zlatan var medvetet dopad.

Ulf Karlsson, som hela tiden nekat till brott, bad några dagar efter mötet om ursäkt i ett öppet brev.

"Under debatten uttryckte jag mig både otydligt och olyckligt om Zlatan Ibrahimovic. Jag förstår nu, i efterhand, att det jag sa kan uppfattas som ett utpekande och det är djupt beklagligt. Det var inte alls min avsikt", skrev Karlsson.

Ibrahimovic har i skrivelserna till tingsrätten inte krävt något skadestånd, men däremot begärt ersättning för rättegångskostnaderna.

Källa - 2016-12-19 06:55

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+