Zlatan Ibrahimovic vill sluta som vinnare

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic vill sluta som vinnare Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic vill sluta som vinnare - Resan började i Tipshallen i Växjö mot Färöarna i januari 2001. Allianz Riviera i Nice kan bli ändhållplatsen - 15 år senare.

Längs vägen har Zlatan Ibrahimovic gjort 62 mål, slagit drösvis med rekord och blivit svensk fotbolls stora ansikte utåt.

- Sista matchen för Sverige i EM blir min sista match för Sverige. Jag hoppas det inte blir i morgon. Jag kommer inte delta i OS så hoppas vi går så långt som möjligt här. Men att sluta besviken kommer jag inte göra. Jag är väldigt stolt över att vara kapten för Sverige, sa Zlatan Ibrahimovic och tackade för stödet.

- Jag vill tacka alla supportrar som hjälpt mig att uppnå det jag gjort. Var jag än åker kommer jag alltid ta med mig den svenska flaggan och vara stolt över den. Så besviken kommer jag aldrig vara. Så tack till alla.

Zlatan Ibrahimovic släppte nyheten på frågan från en holländsk journalist. Några följdfrågor blev det inte, då frågan var aviserad som den sista.

Efteråt satt Erik Hamrén ensam kvar.

- Det blir en stor förlust med Zlatan. Han är unik, sa förbundskaptenen.

- Både fotbollsmässigt som den målgörare han varit, men ännu mer som frontfigur för svensk fotboll. Det kanske inte dyker upp någon mer som Zlatan i svensk fotbollshistoria.

Erik Hamrén hade fått beskedet tidigare under tisdagen.

- Det definitiva beskedet fick jag idag. Däremot, när jag ringde honom i slutet av januari och sa att jag skulle sluta sa han att det kommer nog han också göra och sa “annars skulle jag övertalat dig att vara var", berättade Hamrén som inte trodde Ibrahimovic besked kommer påverka lagets prestation mot Belgien.

Zlatan Ibrahimovic hoppas på en bättre insats både av sig själv och laget i den avslutande gruppspelsmatchen.

- Det blir inte lätt, men vi tror på oss själva. Vi var pressade under play off, uträknade, men vi klarade det. Vi ska göra allt för att ta oss vidare, sa han.

Zlatan Ibrahimovic pratade vidare om sin egen insats hittills i EM:

- Jag har inte fått ut hundra procent av mitt spel. Det har varit tugga matcher. Laget kan göra det mycket bättre och jag kan göra mer. Sen kommer det individuella när det kollektiva funkar. Men jag har stor effekt på spelet. Vi ska hitta en lösning för att få ett skott på mål.

Och om pressen på honom:

- Jag sätter stor press på mig själv. Jag vill lyckas med allt jag går in i, på och utanför plan. Jag har ett stort ansvar här, yes. Jag trivs i den rollen och gillar läget. Hoppet om medaljen lever än. Vi gör allt för drömmen.

Och att han kommit för långt från mål.

- Anledningen är att vi skulle oss kompakta och sen straffa motståndaren när vi fått bollen. Man kan inte stå däruppe själv, det blir för långt avstånd.

När Zlatan Ibrahimovic kliver in på Allianz Riviera ikväll är det hans 116:e framträdande i den blågula dressen. Vid seger väntar åttondelsfinal och siffran stiga till 117.

- En vinst nu och så kör vi därifrån, sa Zlatan Ibrahimovic.

Källa - 2016-06-21 17:54

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+