Zlatan kan nå Cantonas ikonstatus

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan kan nå Cantonas ikonstatus Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan kan nå Cantonas ikonstatus - Presskonferensen på Friends Arena hölls hemlig in i det sista. Den brittiska sportjournalisten Riath Al-Samarrai fick höra viskningar på onsdagskvällen och på torsdagen kastade han sig på ett plan till Stockholm. Intresset för vart landslagskaptenen tar vägen härnäst är enormt och den brittiska pressen på plats hoppades på ett Manchesters United-besked.

- Britterna hade älskat honom. Även om Zlatan skulle komma till England mot slutet av sin karriär så har jag inga tvivel om att han skulle bli lika stor och ikonisk som Eric Cantona, säger Riath Al-Samarrai.

Tidigare kritik

Historiskt sett har Ibrahimovic fått en del kritik för att han aldrig presterat mot Premier League-lagen i Champions League och mot det engelska landslagen. Men den kritiken tystnad efter cykelsparken 2012.

- Cykelsparken ändrade den brittiska allmänhetens bild av Zlatan, säger Alistair Scrutton, reporter på Reuters.

Han tror inte att det berömda Zlatan-egot skulle vara något problem så länge det lag svensken hamnar i vinner matcher.

- Zlatan tar med sig spännande fotboll som jag tror kommer att dra besökare. Det handlar om att vinna, om han vinner kan folk ta egoismen, men om han förlorar så är det annorlunda, säger Alistair Scrutton.

Finns frågetecken

Ibrahimovic är i dag 34 år, bara en siffra enligt honom själv, men det finns ändå en del frågetecken kring om han skulle kunna prestera på samma nivå i England som han gjort i Frankrike.

- Det finns många duktiga anfallare i Storbritannien men Zlatan hade varit topp två eller tre, säger Alistair Scrutton.

Att åsiktsmaskinen Zlatan Ibrahimovic skulle kunna ställa till problem och skapa dispyter i ett engelskt klubblag ser Riath Al-Samarrai som en självklarhet och som ett litet experiment

- Han anpassar sig inte, han är inte tyst, han är inte blyg och han försöker inte att vara ödmjuk. När man lyssnar på Zlatan hör man att han bara följer sina egna regler, säger han.

Källa - 2016-05-26 16:54

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+