Zlatan kräver inget skadestånd

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan kräver inget skadestånd Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan kräver inget skadestånd - Zlatan Ibrahimovics stämningansökan mot före detta förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, har nu lämnats in.
Fotbollsstjärnan kräver inget skadestånd utan endast ersättning för rättegångskostnaderna.

Stämningsansökan lämnades in till tingsrätten i Karlstad. Zlatan Ibrahimovics ombud väcker åtal mot Ulf Karlsson för i första hand grovt förtal och i andra hand förtal.

Anledningen är det uttalande som Karlsson gjort där han sagt att fotbollsstjärnan var dopad under sin tid i italienska storklubben Juventus. "Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad", sade Karlsson i samband en träff med Värmlands idrottshistoriska sällskap där just dopning var ett av ämnena.

"Brottet är grovt med hänsyn till uttalandenas innehåll och den spridning som uttalandena fått samt de personliga, idrottsliga och ekonomiska konsekvenser har fått eller kan komma att få för Zlatan Ibrahimovic", står det i stämningsansökan, som TT tagit del av.

Man skriver också att det "föreligger risk för att Zlatan Ibrahimovic drabbas av betydande ekonomisk skada i form av exempelvis förluster av nuvarande och framtida sponsorintäkter". Bland de skriftliga bevis som tas upp i stämningsansökan återfinns utdrag från en rad olika dagstidningar, såväl svenska som internationella som rapporterat om händelsen. Även vittnesförhör med den journalist på Nya Wermlands-Tidningen som först rapporterade om Ulf Karlssons uttalanden omnämns i ansökan.

TT har varit i kontakt med ett av Ibrahimovics två ombud, advokaten Nils Petersen vid Fredersen Advokatbyrå i Malmö:

- Vi lämnar i nuläget inga ytterligare kommentarer förutom det pressmeddelande vi skickade ut igår, säger Nils Petersen och vill därmed inte heller uttala sig om skadeståndsfrågan.

TT har även sökt Ulf Karlsson för en kommentar.

Källa - 2016-04-12 13:28

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+