Zlatan Legendar kan fortfarande leverera

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Legendar kan fortfarande leverera Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Legendar kan fortfarande leverera - PARIS. Dagen innan EM-premiären mot Irland mötte Zlatan Ibrahimovic pressen som svensk lagkapten.

34-åringen axlade också rollen som ledare fullt ut.

- De andra ska bara luta sig tillbaka och inte känna av den press jag har. Jag tar den rollen, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic höll på söndagen, tillsammans med förbundskapten Erik Hamrén, en presskonferens inför måndagens EM-premiär mot Irland. Trots upprepade uppmaningar från Uefa blev det också just Zlatans show.

"Är ingenting man väljer"

Hamrén fick tre frågor när svensk och internationell press istället tog tillfället i akt att förhöra Sveriges lagkapten kring känslorna inför EM.

- Min egen målsättning är att njuta. Det är lite speciellt eftersom vi spelar i Frankrike men jag ska gå in och känna friheten, njuta och spela på det sätt jag kan. Sedan vet man aldrig vad som händer, mycket kan hända, men jag känner mig stark och går in i turneringen med en bra säsong bakom mig, säger Zlatan.

34-åringen ser också fram emot att få gå in i turneringen som just en ledare.

- Man har mycket ansvar på och utanför planen. Att bli en ledare är ingenting man väljer - antingen är man det eller inte. Men jag har haft den här rollen de senaste åren och trivs med det. Det är något som gjort mig ännu bättre och starkare mentalt så det är något jag trivs med.

"Är det största som finns"

Hur kan du som lagkapten påverka lagkamraternas anspänning?

- Alla är professionella och vet vad det handlar om. Vi har många i gruppen som inte varit med i ett slutspel tidigare och det är klart att det är mycket press men den största pressen har jag och den kommer från mig själv. De andra ska bara luta sig tillbaka och inte känna av den press jag har. Jag tar den rollen och jag tar det utifrån. De ska bara gå in på planen och göra sitt bästa.

- Det finns inget större ska än att spela EM med sitt land. Det är det största som finns. Alla i truppen är väldigt stolta och kommer ge, inte hundra utan 200 procent, på planen.

Känner du att du är på din absoluta topp just nu?

- Jag känner mig fortfarande jävligt stark och känner blir bättre och bättre för varje år som går. Både mentalt och fysiskt. Det handlar om att utvecklas, lära sig något nytt hela tiden och inte vara nöjd. Det är det jag strävar efter hela tiden, att vilja blir bättre och ta det till nästa nivå då jag lyckas göra mina saker. Känner jag mig nöjd så bromsar jag mig själv. Jag måste kräva av mig själv att jag kan mer, vill mer och ska göra mer. Allt sitter i huvudet. Vill du så kan du. Du kan inte tänka på vad andra säger. Jag vet vad jag kan, vad jag vill och att jag kommer göra det.

Du säger att du kom till Paris som en kung och lämnar som en legendar. Vad kan du bli mer än en legendar?

- En legendar kan fortfarande leverera.

Källa - 2016-06-12 16:17

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+