Zlatan nickade hem 32a titeln

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan nickade hem 32a titeln - Svensken, som inledde karriären i United med att avgöra Charity Shield-mötet mot Leicester i augusti, gav sitt lag ledningen i 19:e minuten med en kanonfrispark från 25 meter. Jesse Lingard utökade till 2-0 i 38:e minuten, men Southampton fick kontakt när Manolo Gabbiadini gjorde 2-1 en minut in på tilläggstid.

Samme Gabbiadini utjämnade blott tre minuter in på den andra halvleken. Och Southampton var flera gånger nära att omintetgöra Ibrahimovics titeldrömmar. Ibrahimovic själv räddade ett givet baklängesmål i slutskedet av matchen när han nickade undan en hörna. Och i det efterföljande anfallet nickade han in ett inlägg från Ander Herrera, svenskens 26:e mål för United. När slutsignalen gick några minuter senare sjönk en märkbart känslosam Ibrahimovic på knä och omringades av lagkamraterna.

Ibrahimovic och United må inte ha med titelkampen att göra, därtill är avståndet från serieledande Chelsea för långt. Men drömmen om ytterligare två titlar lever. I FA-cupen är laget i kvartsfinal, där laget möter just Chelsea, och i Europa League väntar åttondelsfinal mot ryska Rostov.

Söndagens seger i ligacupfinalen

Ajax: två ligatitlar, en ligacuptitel, en supercup­titel.

Juventus: två ligatitlar (dock återkallade sedan det framkommit att Juventus varit inblandat i en korruptionshärva).

Inter: tre ligatitlar, två supercuptitlar.

Barcelona: en ligatitel, två supercuptitlar, en Uefa supercup-titel, en seger i klubblags-VM.

Milan: en ligatitel, en supercuptitel.

Paris Saint-Germain: fyra ligatitlar, tre supercuptitlar, tre ligacuptitlar, två cuptitlar.

Manchester United: en supercuptitel (Community shield), en ligacuptitel.

Källa - 2017-02-26 19:29