Zlatan såg MFF förlora sista matchen

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan såg MFF förlora sista matchen Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan såg MFF förlora sista matchen - När Malmö FF firade sitt 20:e SM-guld i klubbens historia gjordes det med pompa och ståt - och med en celeber fotbollsgäst på plats. På hedersläktaren satt stadens store son Zlatan Ibrahimovic, Manchester United, och tittade på när allsvenskan 2017 skulle läggas till handlingarna hemma mot Häcken inför 19 123 åskådare.

Årets guld säkrade MFF redan i mitten av oktober och när lagkaptenen Markus Rosenberg lyfte Lennart Johanssons pokal var det femte gången av åtta möjliga under 2010-talet som en MFF-kapten fått den äran. Skåningarna har byggt upp en dynasti som är jämförbar med IFK Göteborg på 1980- och 1990-talet och MFF:s egna på 1970-talet.

Alldeles oavsett resultat hade MFF redan slagit sitt eget rekord i den största segermarginalen i allsvenskan sedan landets högsta serie utökades till 16 lag säsongen 2008. Efter 1-2 i avslutningen mot Häcken stannade marginalen på sju poäng före tvåan AIK - en poäng mer än vad MFF vann allsvenskan med 2016 och 2014.

Rent sportsligt var det Häcken som hade något att spela för. Hisingslaget hade inför den sista omgången häng på tredjeplatsen i allsvenskan och därmed spel i Europa League nästa år. Bortalaget gjorde sitt. Efter en dryg halvtimme nickade Juhani Ojala in 1-0 på en högerhörna och efter 72 minuter utökade Alexander Faltsetas till 2-0.

Jo Inge Berget reducerade med en läcker cykelspark i den 84:e minuten, men någon kvittering mäktade MFF inte med. Nu räckte det ändå inte för Häcken. Djurgården vann mot Kalmar och slutar därmed trea i allsvenskan medan Häcken blir fyra.

MFF-målskytten Berget är en av fem spelare i klubben som sitter på ett utgående kontrakt. De övriga är Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Oscar Lewicki och Anton Tinnerholm. I nuläget är det endast bekräftat att högerbacken Tinnerholm lämnar efter tre och ett halvt år i klubben.

Källa - 2017-11-05 17:01

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Fotbollsgalan svt nyheter
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+