Zlatan Vi har mycket press på oss

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Vi har mycket press på oss Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Vi har mycket press på oss - Den svenske lagkaptenen har många goda minnen från kvällens matcharena. Senast han var på Stade de France vann han karriärens 29:e titel när han tog farväl av PSG och den franska klubbfotbollen genom att med två mål sänka Marseille i finalen i den franska cupen.

- Matcherna jag har spelat här, det har gått bra om jag säger så, säger Ibrahimovic.

Kvällens match får ses som en nyckelmatch. Tre poäng mot Irland och vägen till avancemang ligger öppen. Förlust och det ser betydligt tyngre ut inför mötena med Italien och Belgien.

- Vi vill öppna turneringen med en bra match och ta med oss de poäng vi behöver. Sedan tar vi en match i taget. Det är ingen lätt grupp. Men vi är här och det betyder att vi är ett bra lag. Vi är inte här för att se andra spela fotboll. Vi ska göra allt för att ta oss vidare och störa de andra.

Starten viktig

Med tanke på läget, världsrankningen och spelarmaterialet ser irländarna förstås på premiären på exakt samma sätt.

- De första 20 minuterna är alltid viktiga, att man känner att man är där och inte hamnar i problem, verkligen känner att det är en match vi ska vinna och visar motståndarna det. Samtidigt har motståndarna samma ambition. Jag förväntar mig att det blir en intensiv start eftersom det är två jämnstarka lag, säger förbundskaptenen Erik Hamrén.

Sverige har haft en lång uppladdning som började i Stockholm, gick via Båstad och de senaste dagarna skett i Pornichet och Saint-Nazaire i Pays de Loire.

Medan Irland störts av skador på bland annat lagkaptenen Robbie Keane har Hamrén kunnat drilla skavankfri trupp, så när som på Albin Ekdals lätt sargade rygg, och bara behövt fokusera på vem han vill spela och inte vem han kan sätta i startelvan.

Vann senast

Enigt uppgifter till Expressen väljer Hamrén att starta med Benfica-spelaren Victor Nilsson Lindelöf som mittback bredvid Andreas Granqvist, i stället för Erik Johansson.

Senast Sverige mötte Irland var i kvalet till VM 2014. Då, 2013, spelade lagen 0-0 på Friends arena och sedan vann Sverige med 2-1 på bortaplan i Dublin.

- De försöker spela mer fotboll nu än när vi mötte dem förra gången, då var det mer långbollar. Nu försöker de rulla bollen. Det är ett helt annat Irland, säger vänsterbacken Martin Olsson.

- Det var en bra match, en stark match. De tog ledningen men det kändes hela tiden att vi var det starkare laget. Förhoppningsvis blir det samma sak nu.

Paris, TT:s utsända

Källa - 2016-06-13 06:42

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+