41 åringen jobbade med utsatta barn

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

41 åringen jobbade med utsatta barn - Den 41-åriga kvinnan misstänks för att mördat sin egen pappa tillsammans med sin 18-årige sambo.

Nu kan Expressen berätta att hon har jobbat för Eskilstuna kommun - med att omhänderta utsatta barn upp till 13 års ålder.

- Det var under en kort tid. Hon startade eget och försvann ganska snabbt, säger Mehmed Hasanbegovic, chef för socialförvaltningen.

Nu kommer nya detaljer om den mordmisstänkta 41-åringens liv det senaste året.

I juni avslöjade Eskilstuna-Kuriren att hon haft sex med två ensamkommande unga killar som placerats på hennes flyktingboende. Det inleddes en förundersökning, men den kom att läggas ned.

Kvinnan nekade först till att det var hon som hade samlag med en av killarna på en film, men erkände sedan för Aftonbladet.


Chefen: "Som en kalldusch"

- På morgonen när jag slog upp tidningen var det som en kalldusch. Jag tänkte "herregud, det är inte sant". Sedan läste jag texten och förstod att det inte var något av våra kommunala HVB-hem. Då kände jag mig lite lugnare, att vi inte var ansvariga för det här. Men det är illa nog att barn ska behöva utsättas för det här, säger Mehmed Hasanbegovic nu.

Killarna kom från andra kommuner och var inte placerade av kommunen. Någon månad efter att de hade gått med sin berättelse till lokaltidningen, och besökte Eskilstuna blev de svårt misshandlade. Knivskador och brutna ben blev följden, och en 25-åring är fortfarande misstänkt för grov misshandel, olaga hot och grovt övergrepp i rättssak - eftersom polisen misstänker att brottet var en hämnd för vad de berättat om.

För ungefär ett år sedan, efter att hennes make hade omkommit i en drunkning utanför sommarstugan söder om Arboga, så jobbade hon med att tvångsomhänderta och placera barn, upp till 13 år, som for illa, enligt uppgifter till Expressen.

- Hon var anställd som socialsekreterare på en enhet hos socialförvaltningen så det kan mycket väl stämma. Men jag vet inte hennes exakta arbetsuppgifter, säger Mehmed Hasanbegovic.

Kvinnan var först visstidsanställd på en annan enhet i socialförvaltningen. Hon fick tillsvidareanställningen under den kaotiska tid som präglade flyktingmottagandet förra hösten. Det var också då hon bestämde sig för att bli entreprenör i branschen.

- Det var en galen värld vi levde i. Det var en stor tillströmning av ensamkommande barn och vi var under väldigt hög arbetspress, med långa dagar och sena kvällar och helger. För att klara av att ta hand om alla barn som kom. Vissa veckor hade vi ungefär 25 nya barn som kom till oss.

Men anställningen blev kort. Kvinnans egna asylboende ansågs konkurrera med kommunen, något kommunen enligt Hasanbegovic planerat agera emot.

- Hon började dra i gång den här verksamheten i privat regi. Och den verksamheten konkurrerade egentligen med oss. Det var på väg att bli en bisyssla som inte var godkänd. Så om hon hade varit kvar hade vi antingen bett henne att sluta hos oss eller sluta med sin bisyssla, säger Mehmed Hasanbegovic.


Ville bli egenföretagare i asylbranschen

Men då valde kvinnan själv att sluta. Efter att ha haft anställningen under kortare tid än en månad.

- Hon sa upp sig.

Källa - 2016-08-17 21:08

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+