Åsikter Swexit hade varit en befrielse för Sverige

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Åsikter Swexit hade varit en befrielse för Sverige - När Storbritannien går till val på torsdagen kan det bli en brexit, mycket talar för det.

Men känn ingen oro för det. De företag som har affärer med Storbritannien kommer mycket snart att hitta nygamla lösningar för fortsatt handel och vice versa. Egentligen kommer ingenting alls hända, men folket får sin frihet tillbaka.

Det är ett sunt beslut att låta befolkningen rösta i denna fråga. Vid folkomröstningen i Sverige 1994 röstade en knapp majoritet för ett EU-medlemskap. Redan då var befolkningen splittrad, men det har blivit värre. Sedan vårt medlemskap i EU från den 1 januari 1995 har många förhoppningar på EU grusats. Det finns idag ytterst begränsade resultat som har inneburit något positivt av medlemskapet.

Sverige är en så kallad nettobetalare. Det innebär att vi i år betalar drygt 30 miljarder kronor till EU varje år, av dessa får vi (efter mycket krångel) tillbaka knappt 13 miljarder. Tidigare år avgiften varit ännu större, förra året betalade Sverige cirka 44 miljarder och fick tillbaka knappt tio. Dessa pengar hade behövts i svensk sjukvård, skola och omsorg istället.

EU har genom åren visat på sin inkompetens, inte minst under den aktuella flyktingkrisen. Varje land agerar helt för sig själv. Våra beslut att ta emot flyktingarna under 2015 kom inte från EU, utan från Sverige, Tyskland och enstaka länder var för sig. Samarbete? Inget! Var fanns andra länder då?

Vi har fått bevittna ekonomiska oegentligheter, kan man väl säga, från länder som Grekland, Spanien, Portugal, Irland och Italien. Det är till sådant våra miljarder går, till att bygga upp andra länders dåliga ekonomi.

Varför ska vi göra det? Svenska politikens förtjusning i EU beror främst på glädjen av att vara med i klubben för inbördes beundran, men även för detta finns andra lösningar.

Ett annat stort problem, som för mig själv kanske innebär den värsta olusten, är att vi inte längre kontrollerar vårt Sverige. Sverige styrs av EU som vill ha en övergripande hållning, en egen EU-domstol och egna beslutsprocesser som överförs till Sverige. Sveriges EU-medlemskap innebär att Sverige ska följa de regler EU:s institutioner beslutar om. Om Sverige inte följer gör det kan landet dras inför EU-domstolen. Om en svensk lag står i strid med en EU-lag är det EU-lagen som gäller.

Vad finns kvar av Sverige? frågar jag mig. Om vi stannar kvar i EU lär vi vara totalt marginaliserade inom några år. Sverige behöver en swexit. Det är inget farligt, bara en befrielse. Det går utmärkt för de länder som inte är med i EU. Låt oss rösta om ett utträde!

Källa - 2016-06-22 20:00

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+