Asylsökande vägrar lämna läger

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Asylsökande vägrar lämna läger - Hundratals asylsökande i Papua Nya Guinea vägrar att lämna ett flyktingläger på ön Manus som ska stängas om en vecka, av rädsla för sin egen säkerhet.

- Flyktingar kan antingen flytta till Lorengau, där de riskerar att angripas av ilskna lokalbor, eller hamna i händerna på militär från Papua Nya Guinea, som redan allvarligt hotat deras säkerhet, säger Behrouz Boochani, en iransk-kurdisk journalist som hållits i lägret på Manus i fyra år.

Australien vägrar att låta asylsökande som kommer med båt att bosätta sig inom landet. I stället får Papa Nya Guinea och Nauru betalt för att ta emot dem i lägren. Men högsta domstolen i Papua Nya Guinea slog 2016 fast att det hårt kritiserade lägret på Manus var olagligt.

Australien hoppas att de 800 asylsökande antingen ska bosätta sig i öriket, bland annat i ett så kallat transitcenter i Lorengau, eller flyttas till USA i enlighet med ett avtal som slöts under president Barack Obamas tid. Men hans efterträdare Donald Trump har kallat uppgörelsen "knäpp" och USA har hittills bara tagit emot 54 flyktingar.

Källa - 2017-10-23 07:29

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+