BBC om Stockholms bostadsbrist

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

BBC om Stockholms bostadsbrist - Eller som BBC uttrycker det:

"Den svenska huvudstaden kan vara en av jordens mest åtråvärda platser att bo i för en utlänning, men när du fått drömjobbet kommer du att upptäcka en lång rad problem".

- Det är en frustrerande marknad som fläckar mina erfarenheter av staden som jag älskar, säger 27-åriga ingenjören Maeva Schaller som bott i nio lägenheter sedan hon flyttade till Stockholm från franska Grenoble 2010.

Inte nog med att kön till ett förstahandskontrakt är rekordlång, det är också mycket svårt att hyra ett rum i någons annans bostad, konstaterar BBC, och förklarar det med att Stockholm redan har fler enmanshushåll än de flesta andra städer i EU.

Det är strikta byggnormer, brist på investeringar och politiska tillkortakommanden som gjort att Stockholm inte kunnat parera den rekordstora inflyttningen till Stockholm på senare år, inte minst av asylsökande, enligt BBC.

Spotify-ledningens uppmärksammade öppna brev för en tid sedan där bolaget hotade flytta från Sverige om inte situationen förbättras lyfts fram liksom att bostadsbristen kan hamna i Guinness rekordbok. Det sistnämnda är ett resultat av att Miljöpartiet förra året skickade in en nominering, påpassligt nog samtidigt som partiet presenterade ett nytt bostadspolitiskt program.

Källa - 2016-05-22 09:22

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+