Bilden på Ivanka Trump en snackis

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Bilden på Ivanka Trump en snackis - I helgen minglade Ivanka Trump med Washingtons elit på en traditionell bjudning.

Efter tillställningen var det en bild på presidentdottern och hennes make Jared Kushner som snabbt blev en snackis i USA.

Det var i lördags som Donald Trumps dotter Ivanka Trump besökte Alfalfaklubbens middag i Washington.

Middagen är en traditionell tillställning där Washingtons elit, uppklädda i smoking och aftonklänning, samlas för att fira in en ny regering.

Under middagen sker vanligtvis också en så kallad "roast" - skämt på den nytillträdde presidentens bekostnad. Någon sådan blev inte av denna gång eftersom Donald Trump valde att inte närvara, till skillnad från varje president sedan Ronald Reagan.

I stället fanns en grupp ur hans inre kärna på plats, bland annat - vicepresident Mike Pence, stabschef Reince Priebus, rådgivaren Kellyanne Conway samt Ivanka Trump och hennes make Jared Kushner, som också fungerar om rådgivare till presidenten.

Några medier hade inte bjudits in till tillställningen, men en bild på Ivanka Trump och Jared Kushner publicerades på presidentdotterns Instagramkonto. På bilden var hon iförd en silvrig långklänning designad av Caroline Herrera, värd omkring 44 000 kronor, rapporterar CNN.

Bilden blev snabbt en snackis på sociala medier där många användare var kritiska till att Ivanka Trump går på exklusiva middagar i dyra kläder samtidigt som hennes pappa Donald Trump strax dessförinnan hade undertecknat en presidentorder som stoppar besökare och flyktingar från sju länder att resa in i USA.

Ivanka Trump visar upp familjen på Instagram


Jämförs med Marie Antoinette

Kritiska poster samlades under hashtaggen "#letthemeatcake", som anspelar på att Ivanka Trump skulle vara lika omedveten om människors lidande som 1700-talsdrottningen Marie Antoinette.

Enligt en uppgiftslämnare till Vanity Fair ska Ivanka Trump och Jared Kushner endast haft begränsad insyn i presidentordern när bilden togs.

En annan källa med insyn berättar för tidningen att Ivanka mår dåligt efter inlägget och att hon tänker undvika liknande händelser.

Källa - 2017-02-01 20:35

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+