Björklund (L) vill se högre krav för att bli lärare

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Björklund (L) vill se högre krav för att bli lärare - Partiledaren Jan Björklund (L) refererade till både sin egen skolstart hemma i Skene i Västergötland och till svenska elevers sjunkande resultat i Pisa-undersökningarna när han i dag höll sitt sommartal i Göteborg.

"Skolan först" var rubriken på talet som hördes av flera hundra åhörare på en pir ute på Eriksberg på Hisingen, i badande sol.

- Liberalerna presenterar i dag flera förslag för att ytterligare stärka svensk lärarkår.


"Högre betyg för att bli lärare"

Huvudfokus är att höja kraven för att bli lärare, och att öka ämneskunskaperna och förmåga i ämnesmetodik, sa Björklund.

- Vi föreslår att det ska krävas högre betyg än i dag för att bli antagen till lärarutbildning. Ämneslärare på högstadiet och gymnasiet ska ha avlagt masterexamen i sina ämnen. Lämplighetsprov ska sålla bort dem som saknar de egenskaper som krävs, utöver det rent teoretiska, för att bli en bra lärare, fortsatte han.


Känga till Fridolin

Valhänthet, "duttsatsningar" och nedvärdering av faktakunskaper. Det är Jan Björklunds beskrivning av den förda regeringspolitiken på utbildningsområdet.

- Faktum är att om man går omkring på Fridolins utbildningsdepartement är det svårare att hitta förslag för ökad kunskap i skolan än vad det är att hitta en Pokémon, säger Jan Björklund i sitt tal.

Sommarens terrorattentat och Europasamarbetet är också ämnen i Jan Björklunds sommartal. Likaså Sveriges konkurrenskraft och den situation som råder för flyktinginvandrare, med tuff konkurrens om jobben.

- Det är bättre att nyanlända får ett första startjobb, även om jobbet är enkelt och lönen är lägre, än att nyanlända ska leva i utanförskap och gå på socialbidrag år efter år. Det är hög tid att Stefan Löfven kör över LO, säger Jan Björklund.

Källa - 2016-08-21 13:21

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+