Dansk programledare upprepar skämt om Erdoğan

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Dansk programledare upprepar skämt om Erdoğan - En tysk satiriker riskerar åtal efter att ha skämtat om turkiske presidenten Erdoğans penis.
Nu har programledaren Signe Molde-Amelung upprepat skämtet i dansk tv.

Den danska komikern Signe Molde-Amelung har i det senaste avsnittet av humorprogrammet "Quizzen" upprepat det skämt som retat gallfeber på den turkiske presidenten Erdoğan: Påståendet om att han har en liten penis.

I programmet, som sänds av statliga DR2, upprepar hon skämtet sex gånger, varav en gång på tyska, men tillägger: "Jag säger inte att Erdoğan har en liten snopp. Det vågar vi inte. "

Bakgrunden är att den tyske satirikern Jan Böhmermann den 31 mars läste upp en nid-dikt om Erdoğan i tysk public service-tv. I dikten kallas Erdoğan bland annat för bög, dumt svin, att han tittar på barnporr, förtrycker kurder, slår kristna och har oralsex med hundra får. Videoklippet har plockats bort från nätet.

I fredags meddelade Angela Merkel att hon har tillåtit en förundersökning av åklagare gentemot Böhmermann, efter att Erdoğans advokat i Tyskland lämnat in en anmälan om ärekränkning.

- Först och främst tycker jag att det är ett skämt att två så mäktiga statsöverhuvuden kan bli sura över att man driver lite med dem. Det är helt sjukt och ett skämt i sig själv, säger Signe Molde-Amelung till danska Ekstra Bladet.

Den tyska grundlagen garanterar yttrandefrihet, men det finns ett undantag när det gäller kränkning av en persons heder och förolämpande mot främmande stats institutioner eller representanter. Lagen har dock väldigt sällan använts och kräver att den som förolämpats, i det här fallet Erdoğan, måste lämna in en anmälan och att den tyska regeringen måste ge sitt tillåtande till en förundersökning av åklagare, vilket Merkel gjorde under fredagen. En fällande dom kan leda till fängelse i upp till tre år.

Frågan är känslig för Merkel eftersom hon har varit en av de ledande i förhandlingarna med Turkiet i flyktingfrågan. Turkiet har kommit överens med EU om att Turkiet ska ta emot flyktingar från EU-området och stoppa strömmen av flyktingar till EU via Turkiet.

Källa - 2016-04-17 15:18

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+