De protesterar på flygplatsen Så stolt

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

De protesterar på flygplatsen Så stolt - LOS ANGELES. Flera tusen människor samlades i natt på Los Angeles internationella flygplats för att protestera mot Donald Trumps inreseförbud.

- Jag känner mig så stolt över att vara amerikan - för det här är Amerika, inte det som sker i Vita huset just nu, säger Hajar Rawag.

Protesterna fortsätter i USA efter Donald Trumps inresestopp för personer från sju, i huvudsak, muslimska länder.

Vid utrikesterminalen Tom Bradley International på flygplatsen i Los Angeles samlades i natt tusentals demonstranter som krävde att de frihetsberövade personerna skulle släppas - och genast låtas komma in i landet.

Samtidigt erbjöds gratis juridisk rådgivning till de som behövde hjälp eller vars släktingar stoppats. Chefen för en av människorättsorganisationerna säger till LA Times att de hjälpt minst sju personer som hållits kvar på flygplatsen i Los Angeles att fylla i papper.

En källa säger också till tidningen att 13 personer stoppats och hållits kvar på terminal 2 under lördagskvällen, men att samtliga haft så kallat green card, permanent uppehållstillstånd, och senare släppts. Ingen från gränsmyndigheten US Customs and border protection kunde ge några kommentarer eller bekräfta antalet.


Marhans morbror deporterades

Många väntade också förgäves på sina släktingar som deporterats. Marhan Vayghan berättar för LA Times att hennes morbror Ali Vayghan deporterades under lördagseftermiddagen. The American civil liberties union kämpade mot klockan för att häva beslutet men när pappersarbetet dröjde 45 minuter sattes hennes morbror på ett plan till Dubai.

- Nu är han på flygplatsen i Dubai och gråter och vädjar till dem att skicka honom till vilket land som helst, bara inte Iran, sa hon då.

Under söndagen kom nyheten att en federal domstol beordrade myndigheten att transportera Ali Vayghan tillbaka till USA dit han har ett giltigt visum - men då satt han redan på ett plan till Iran. Nu svävar familjen i ovisshet kring vad som kommer att hända honom.

Liknande historier kom i går från flera av USA:s internationella flygplatser.

Maggi Castillo, representant för American immigration lawyer association, Los Angeles:

Hajar Rawag, 21, och Sarah Shamma, 22, studenter, Los Angeles:

- Vi vill visa support för de som portas från USA och visa solidaritet med immigranter som försöker komma in i landet. De ska släppas omedelbart och släppas in i landet, säger Sarah Shamma.

- Det här är ett land byggt på invandrare och vi tänker slåss för vår frihet och alla människors frihet, säger Hajar Rawag.

- För många kom det som en chock men personligen var jag inte förvånad att Trump fullföljde vad han sagt att han skulle göra. Det är fruktansvärt, men det är positivt att se människor gå samman så här för det ger hopp, säger Sarah Shamma.

Som muslim, hur känns det att se alla människor här i dag?

- Fantastiskt. Jag känner mig så älskad, jag kan känna stödet från alla och är så stolt över att vara amerikan - för det här är Amerika, inte det som sker i Vita huset just nu, säger Hajar Rawag.

Bennett Tramer, 69, manusförfattare, Los Angeles:

Hilary Henson, 70, terapeut och Mick Jackson, 73, regissör, Los Angeles:

- Vi är här för att vi är förbannade över Trumps beslut. Det är katastrof och sorgligt för hela USA. När jag fick höra vad han gjort kände jag mig arg, hjälplös, förbannad och väldigt ledsen. Jag skulle bara vilja säga: "Go away, Trump!" Det var så mycket trafik och tog lång tid att ta sig hit men vi kände att vi var tvungna att visa vårt stöd för muslimer, säger Hilary Henson.

- Det här är inte ett beslut av en president, det är ett beslut av en diktator, säger Mick Jackson.

Adeel Fahimullah, 28, visuell designer, Los Angeles:

Ellyn Park, 64, konsult med dottern Stacy Park, 28, dramalärare, och systern Mary Ann Kielb, 55, assistent, Los Angeles:

- Jag är förtvivlad, det här är inte det USA jag känner, inte de värderingar vi har fått lära oss. Donald Trump fortsätter att fokusera på hat, och att separera människor, det finns ingen kärlek i hans budskap. Om jag ska vara ärlig tror jag att han är galen. Han får människor över hela världen att lida. Jag var på kvinnomarschen förra veckan och nu här. Egentligen ville jag bara ligga på soffan i dag men att demonstrera och protestera är min nya grej. Jag vet inte om det hjälper, men jag vet att jag måste vara här och göra det lilla jag kan.

Källa - 2017-01-30 08:15

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Https://www.senastenyheterna.se/flyktingkrisen/hon-hittade-karleken-en-buske/
  2. Https://www.senastenyheterna.se/flyktingkrisen/mysteriet-med-harry-scheins-miljoner/
  3. Folkmordet i rwanda
  4. Ensamkommande gymnasiestudier
  5. Om det blir nyval
  6. Piska som i usa
  7. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
  8. Poeten mot fascismen
  9. Angela merkels efterträdare
  10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+