EU länder vill ha gemensam migrationspolitik

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

EU länder vill ha gemensam migrationspolitik - Nästan 7 av 10 européer säger sig vilja ha en gemensam europeisk migrationspolitik, visar en ny opinionsundersökning.

I samtliga EU-länder förutom Tjeckien uppger en majoritet att de vill ha en gemensam europeisk migrationspolitik. Det visar en ny undersökning gjord av EU:s opinionsinstitut Eurobarometern, skriver Europaportalen.

Mest positiva är tillfrågade i Spanien, Nederländerna och Tyskland, där över 80 procent säger sig vara för gemensam EU-politik på migrationsområdet. I Sverige uppger 76 procent att de vill ha migrationspolitik på EU-nivå.

Frågan som ställdes var "Är du för eller emot en gemensam europeisk migrationspolitik?" och svarsalternativen var för, emot och vet ej.

Bara i Tjeckien uppgav en majoritet av de tillfrågade (56 procent) att de var emot idén. Estland, Ungern och Polen tillhörde också de skeptiska.

2015 beslutade EU-länderna att omfördela 160 000 asylsökande som kommit till Grekland och Italien, för att lätta på trycket på dessa länder under den upptrappade flyktingkrisen. Det året kom över en miljon flyktingar och migranter till Europa. Ungern, Slovakien, Tjeckien och Polen röstade mot EU-beslutet om kvoter, men blev överkörda.

Nu ligger ett nytt förslag på EU-lagstiftarnas bord. Det gäller ett permanent system där asylsökanden automatiskt ska kunna omfördelas mellan EU-länderna om något liknande inträffar som i Grekland under sommaren och hösten 2015.

SvD Världen - omvärldens viktigaste händelser direkt i din mejlkorg

Källa - 2017-08-14 18:17

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Folkmordet i rwanda
  2. Ensamkommande gymnasiestudier
  3. Om det blir nyval
  4. Piska som i usa
  5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
  6. Ulf kristersson stärk gränsen
  7. Kuratorn mobulbostäder MKB
  8. Poeten mot fascismen
  9. Angela merkels efterträdare
  10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+