Flera migranter skjutna i Calais

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Flera migranter skjutna i Calais - Fyra unga människor från Eritrea är kritiskt skadade sedan de blivit skjutna i sammandrabbningar mellan migranter i Calais i Frankrike. Ytterligare en person har förts till sjukhus med allvarliga skador.

De fyra i kritiskt tillstånd är mellan 16 och 18 år gamla och har förts till sjukhus för operation.

Flera andra har skadats i bråket där över 130 personer var inblandade, och som blossade upp när en person avlossade ett skott i en kö vid matutdelning i utkanten av Calais. Bråket varade i nära två timmar.

Omkring fem kilometer därifrån utbröt ett annat stort bråk i ett industriområde mellan två grupper migranter, enligt myndigheterna.

Det är det allvarligaste bråket i Calais sedan sammandrabbningar i juli i fjol.

Inrikesminister Gerard Collomb har begett sig till området för att övervaka situationen tillsammans med lokala myndigheter och polisen, twittrar han.

I slutet av 2016 revs ett omfattande tältläger utanför Calais som fått smeknamnet "djungeln"- en gång hem för nära 10 000 människor - men hundratals migranter har stannat i området. De flesta av dem är unga människor från Afrikas horn och Afghanistan som hoppas kunna ta sig till Storbritannien.

Det förekommer regelbundet sammandrabbningar mellan migranterna och polisen. Människorättsorganisationer har nyligen kritiserat fransk polis för att använda övervåld.

Enligt frivilligorganisationer bor det omkring 800 migranter i området. Lokala myndigheter sätter siffran till 550-600.

Förra månaden svor president Emmanuel Macron att ha nolltolerans för läger som "djungeln" och undertecknade ett nytt avtal med Storbritannien om gränskontroll.

Motsvarande en halv miljard svenska kronor ska gå till ytterligare stängsel, övervakningskameror och annan teknik som ska hindra migranter och flyktingar från att försöka ta sig ombord på färjor, tåg och lastbilar på väg till Storbritannien, enligt avtalet.

Källa - 2018-02-02 02:25

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+