Flera övergrepp på barn i flyktingläger

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Flera övergrepp på barn i flyktingläger - The Guardian har publicerat mer än 2 000 läckta dokument från ett australiensiskt flyktingläger som berättar om hemska förhållanden.

Flera flyktingar ska ha försökt ta sina egna liv och vakter ska ha slagit dem.

Mer än hälften av rapporterna rör barn - som utsatts för sexuella övergrepp, mordhot och våld.

Dokumenten är den största samlingen med läckta dokument inifrån landets immigrationsstyrelse, skriver The Guardian som publicerat materialet. Dokumenten består av mer än 2 000 olika incidentrapporter vilket motsvarar mer än 8 000 sidor.

Tidningen har själva analyserat det stora materialet. Enligt deras mätning ska barn vara inblandade i mer än hälften - hela 51,3 procent - av incidentrapporterna. Detta trots att barn bara motsvarade 18 procent av de som bodde i lägret under tiden som undersöktes. Incidenterna ska ha skett mellan maj år 2013 och oktober år 2015.


En flicka sydde ihop sina läppar

Av dessa rapporter rör sju sexuella övergrepp på barn. Ytterligare 59 rapporter handlar om övergrepp på barn och 30 om barn som skadat sig själva.

Händelserna som beskrivs i rapporterna är dramatiska och berättar om hur det är att leva i lägret. Enligt The Guardian ska bland annat en flicka ha sytt ihop sina egna läppar i september år 2014. När en vakt såg flickan ska han inte ha försökt hjälpa henne. I stället ska han ha skrattat åt henne.

En annan incidentrapport ska beskriva hur en vakt rycker tag i en pojke. Vakten ska sedan ha hotat att döda honom. Några av vakterna ska också ha slagit barn i ansiktet.


Flyktinglägren ägs av Australien

Även händelser med vuxna kvinnor beskrivs i händelserapporterna, som beskriver den frustration som finns bland de som bor i lägret. En kvinna ska ha slagit sig själv i huvudet upprepade gånger efter att ha varit i kontakt med en vakt. En annan kvinna bad att få ett bandage. Anledningen: hon hade slagit sina nävar i en metallstolpe.

Flyktinglägren ägs av Australien, men de ligger i Nauru utanför dess kust. Nauru är världens minsta oberoende republik, men har omfattande kontakter med Australien.

Källa - 2016-08-10 12:00

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+