Flyktingar jobbade gratis i flera år

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Flyktingar jobbade gratis i flera år - - Jag renoverade lägenheter och sådana grejer, rev tapeter, bredspacklade och målade, säger Sivakaram Iyathurabi, som arbetade gratis i projektet i cirka fem år, till Sveriges Radio.

Allt började för ungefär 15 år sedan med ett EU-projekt vars syfte var att asylsökande skulle ha något att göra, lära sig ett yrke och öva på svenska. Lägenheterna som renoverades var sådana som Migrationsverket hyrde av det kommunala bostadsbolaget Hultsfreds bostäder.

För fem år sedan fortsatte Migrationsverket och Hultsfreds bostäder att driva projektet i egen regi. Enligt bostadsbolagets vd Nicke Weinbro har de inblandade parterna sparat mycket pengar tack vare gratisarbetet.

- Tillsammans med Migrationsverket och staten är det flera miljoner eftersom det har pågått en längre tid, säger han till radion.

Migrationsverket stoppade projektet i våras eftersom det var oklart vem som hade ansvaret för de asylsökande under renoveringsarbetet. En internutredning har tillsatts för att se över det.

Källa - 2016-10-26 07:51

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+