Förslag Förbjud slöja och böneutrop

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Förslag Förbjud slöja och böneutrop - Jomshof hänvisar i sin riksdagsmotion till den danska lagen som möjliggör för myndigheter att konfiskera värdesaker och kontanter som överstiger ett visst belopp. Syftet med förslaget är, enligt Jomshof, att "delfinansiera de asylsökandes uppehälle under asylprocessen".

I en annan motion föreslår han att förbud mot "heltäckande muslimsk slöja" införs på offentliga platser. Här hänvisar Jomshof till Frankrike och citerar vad en fransk kommunchef uttalat om burkinin: "Vi talar inte om att förbjuda religiösa symboler på stranden (. . . ) utan pråliga kläder som antyder en allians med terroriströrelser som ligger i krig med oss".

Motionären instämmer och slår fast att "det är av största vikt att vi försvarar våra demokratiska, kulturella och sekulära värderingar mot alla försök att bekämpa dessa". Motionen tar inte upp att Frankrikes högsta förvaltningsdomstol upphävt förbudet och slagit fast det kränker grundläggande friheter.

Till sist vill Jomshof även få stopp på religiösa böneutrop från moskéer i Sverige. Vill religiösa grupper föra ut sitt budskap på offentlig plats bör de söka polistillstånd för det, anser motionären.

Källa - 2016-10-06 11:00

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+