Frias för gevärskott mot asylsökande

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Frias för gevärskott mot asylsökande - De två män som misstänktes för att ha misshandlat och skjutit mot en grupp asylsökande i Strömsund frias av Östersunds tingsrätt, rapporterar Östersunds-Posten.

Det var i somras som sex asylsökande vandrade in på en gård i Strömsund för att fotografera djur. Den 70-årige ägaren till gården ska då ha skjutit mot gruppen med gevär. Hans 40-årige son misstänktes för att ha slagit en flicka i gruppen i ansiktet. De två åtalades misstnkta för grovt olaga hot respektive misshandel.

Tingsrätten skriver att berättelserna har svagheter eftersom de varierat mellan förhör och rättegång. Rätten riktar även kritik mot polisen, som aldrig ryckte ut till platsen. Förklaringen ska vara att man var upptagen på annat håll, bland annat med Storsjöyran i Östersund. Rätten ifrågasätter även varför polisen inte förhört grannar eller personal på gruppens boende.

"När ärendet väl lämnades till åklagare hade det varit uppenbart meningslöst att leta efter märken i marken, krutstänk på kläder eller spår på de så småningom i beslag tagna vapnen", skriver tingsrätten.

Källa - 2017-03-21 09:33

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+