Fyra personer gripna i Öresundstunneln

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Fyra personer gripna i Öresundstunneln - Dansk polis har gripit fyra personer på väg över Öresundsförbindelsen strax innan midnatt på tisdagskvällen. De har förts till ett asylcenter, uppger Köpenhamnspolisen.

Kvartetten greps när de var på väg ner i tunneln från den danska sidan. Och eftersom det är olagligt att gå i tunneln eller på motorvägen så larmades polis till platsen, enligt Sydsvenskan.

Tågtrafiken behövde inte stoppas men gick med reducerad hastighet under polisinsatsen. De gripna är asylsökande i Danmark och har förts till ett asylcenter, uppger Köpenhamnspolisen på onsdagsmorgonen.

Kvällsposten har tidigare uppmärksammat det faktum med att människor rör sig på spåren på tågtunneln genom Öresund. Ett farligt fenomen som uppstått i spåren efter att id-kontrollerna infördes januari i år. I nästan alla fall rör det sig om flyktingar som försöker ta sig över till Sverige.

- Det är livsfarligt, tunnlarna är byggda för tåg- och biltrafik, inte fotgängare, har Jens Genders, presskontakt vid Öresundsbron tidigare sagt om den nya flyktvägen till Sverige.

Källa - 2016-10-12 08:22

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+