Inte odelat stöd

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Inte odelat stöd - I mitten av januari meddelande Rysslands mest kände perfomancekonstnär, Pjotr Pavlenskij, att han och hans sambo skulle söka asyl i Frankrike. Hemma i Moskva hade de blivit anklagade för att ha försökt våldta en kvinna. Pavlenskij sa att de var oskyldiga och att menade att den ryska säkerhetstjänsten FSB försökte sätta dit honom.

Hans konstaktioner har också varit riktade mot Kreml, bland annat har han spikat fast pungen i Röda torget och tänt eld på FSB-högkvarterets dörrar.

Ryska liberala medier och framträdande kulturpersonligheter gav omedelbart Pavlenskij sitt stöd. Men nu har unga feminister börjat ifrågasätta hans version. Den som ska ha blivit utsatt är en kvinna som jobbar på en av Rysslands mest progressiva teater. Vad som hänt vet vi inte, men hennes version ska förstås också höras.

Vissa av Pavlenskijs aktioner har nu kritiserats som misogyna. Bland annat betalade han prostituerade för att vittna i en av rättegångarna mot honom. Pavlenskij sa att det inte var någon skillnad mellan domare och de prostituerade.

Men att ifrågasätta stödet till honom har varit kostsamt. Flera feminister som deltagit i debatten anklagas nu, av liberaler, för att gå Kremls ärenden.

Källa - 2017-02-20 13:00

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+