Italienska maffian tog över flyktingcenter

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Italienska maffian tog över flyktingcenter - Den italienska maffian har infiltrerat ett av Europas största center för flyktingmottagning och levt gott på de statliga medel som öronmärkts för flyktingar.

I en morgonräd anhölls 68 personer, varav en präst och överhuvud för den katolska föreningen som driver centret i staden Isola di Capo Rizzuto i södra Italien. Enligt åklagaren misstänks de anhållna för bland annat inblandning i en maffiaorganisation, utpressning, missbruk av statliga medel och bedrägeri.

Enligt polisen tillhör många av de anhållna Ndrangheta-klanen, Italiens mäktigaste brottssyndikat och en av Europas största importörer av kokain. Maffian ska ha fått tillgång till centret genom att vinna en upphandling om att leverera mat.

Mer än en halv miljon flyktingar har nått Italien sedan 2014 och regeringen har inrättat mottagningscentrum över hela landet för att ta hand om de nyanlända. Isola Capo Rizzuto-centret har plats för mer än 1200 personer, vilket gör den till det största i landet.

Källa - 2017-05-15 13:36

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+