Joe Biden landar i Sverige

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Joe Biden landar i Sverige - Sannolikt ska de båda ledarna diskutera det toppmöte om flyktingfrågan som USA:s president Barack Obama står värd för i New York den 20 september tillsammans med bland andra Stefan Löfven. Andra medarrangörer är Etiopien, Jordanien, Kanada, Mexiko och Tyskland.

Bidens besök i det oroliga Turkiet i dag lär också tas upp, liksom övriga säkerhetsfrågor. Regeringskansliet beskriver endagsvisiten som ett uttryck för de "nära och goda relationer" som USA och Sverige har. Den tidigare Delawaresenatorn Biden och Löfven fann varandra vid ett möte i Washington DC i fjol, då de förenades som "vi arbetargrabbar". I maj hölls så ett nordisk-amerikanskt toppmöte i Washington DC.

Joe Biden har under sina snart åtta år i Vita huset gjort sig känd som Obamas högra hand och vän samt en utrikespolitisk fixare med områden som Ryssland, Mellanöstern och Ukraina på sitt bord. Han har också hanterat ekonomiska stimulanspaket samt arbetat med den i USA så känsliga vapenfrågan.

Smärre trafikkaos är att vänta vid besöket, då många vägar och busslinjer i Stockholm är avstängda. Dessutom råder flygförbud över Stockholms innerstad.

Källa - 2016-08-24 16:19

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+