Kallades arabjävel av polis

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Kallades arabjävel av polis - På en inspelad ljudfil kallas en man "arabjävel" och får höra att han ska åka hem "till ditt jävla land, ditt jävla pack". Orden ska ha uttalats av en polis i samband med en avvisning från ett asylboende i Emmaboda i går, rapporterar Barometern-OT.

- Vi upprättar just nu en anmälan om vad som hänt, kommenterar Patrik Oldin, polisområdeschef i sydöstra Götaland, för TT.

Han har tagit del av ljudfilen, som nu ska undersökas. Hittills är det oklart vilken polis som spelats in.

Mannen som spelat in den bor inte själv på det boende där tumult uppstod och han avvisades då han försökte ta sig in där, skriver tidningen. Både poliser och vakter fanns närvarande. Enligt mannen föstes han hårdhänt in i en polisbil och kördes ut i skogen. Han hävdar också att han blev misshandlad i samband med avvisningen. Händelsen kommer nu att internutredas.

- En polis ska naturligtvis inte begå några brott och en polis ska dessutom uppträda på ett sätt som inger förtroende, så det finns all anledning att tro att det inte skötts som det ska, om ljudfilen är korrekt. Det får utredningen visa, säger Patrik Oldin.

Källa - 2016-04-27 08:55

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+