Krav på Migrationsverket att agera

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Krav på Migrationsverket att agera - I veckan har både TV4:s Kalla Fakta och SVT rapporterat om en utsatt situation för kvinnor och flickor på flera asylboenden i landet. Det handlar om brott och trakasserier, att kvinnorna inte vågar lämna sina rum och att personal förminskar problemet.

Kvinnozoner

Migrationsverket ska nu utreda vad som hänt på de aktuella boendena, men också ta fram åtgärder för att generellt öka säkerheten, till exempel kan särskilda kvinnozoner inrättas.

Moderaternas migrationspolitiske talesperson Johan Forssell kommer också begära att Migrationsverket kallas till riksdagens socialförsäkringsutskott.

- Det är viktigt att Migrationsverkets ledning konkret redogör för vad de tänker göra för att hantera situationen, säger Forssell.

Han tycker att det är självklart att alla brott polisanmäls och att den som kränker och inte följer regler får flytta.

Värderingsfråga

Både trångboddhet och långa handläggningstider kan bidra till att den sociala situationen blir ansträngd, men i huvudsak tror Johan Forssell att problemen beror på värderingar.

Han är skeptisk till idén om kvinnozoner, som en generell princip.

- Jag tycker inte att man ska behöva särbehandla kvinnor och män. Finns det personer som inte klarar av att följa de regler som gäller i Sverige, det vill säga allas lika värde, då bör man flytta på den personen. Kvinnor ska inte behöva anpassa sig eller vara i vissa områden, säger Forssell.

Källa - 2016-06-01 12:33

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+