Läkare skällde ut traumatiserat barn

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Läkare skällde ut traumatiserat barn - Läkaren på vårdcentralen ska "gång på gång" ha utryckt sig kränkande och rasistiskt inför den traumatiserade asylsökande pojken.

Bland annat ska han ha sagt att pojken bara kostade Sverige en massa pengar och att han borde utvisas direkt.

Läkaren ska även ha kallat pojkens föräldrar för "idioter".

Nu anmäls han till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Det är en socialsekreterare i den norrländska kommunen som hjälpt familjen att göra en anmälare mot läkaren på vårdcentralen. Bakom anmälan ligger flera besök där både pojken och hans föräldrar behandlats illa av läkaren. Anledningen till att den asylsökande pojken först sökte sig till vårdcentralen var på grund av att han mådde mycket psykiskt dåligt och hade svårt att äta. Han hade flera gånger ha fallit ihop och varit okontaktbar både hemma och i skolan.

Föräldrar tog därför med sig honom till vårdcentralen men där ska de bara ha mötts av kränkande och rasistiska kommentarer.


Läkaren: Utvisa pojken direkt

Läkaren ska bland annat ha sagt att pojken, i och med att han var anorektisk, bara kostade Sverige en massa pengar och därför borde utvisas direkt. Läkaren ska även ha anklagat föräldrarna och sagt att det är deras fel att sonen mår dåligt samt att de ljuger.

Under ett samtal ska läkaren även ha kallad dem för "idioter" och svurit åt dem.

När föräldrarna bett läkaren att hjälpa deras son ska han ha sagt att han är "en trasig pojke som inte går att behandla" och att hans problem är "något han kommer att få leva med i 15-20 år till då det inte finns någon i Sverige med kompetens att hjälpa barm och ungdomar som är traumatiserade och upplevt krig på nära håll", står det i anmälan till IVO.


"Kränker sina patienter gång på gång"

Föräldrarna vågar inte längre söka hjälp för sin son eftersom de är oroliga över att vara en belastning för Sverige och att de därför inte kommer att beviljas asyl. Läkaren ska ha skickat en remiss till barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) men föräldrarna är inte säkra på om läkaren verkligen gjort det.

Läkaren "kränker sina patienter gång på gång och har uppenbarligen rasistiska värderingar", avslutar socialsekreteraren anmälan till IVO.

Källa - 2017-03-22 11:26

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+