Löfven fokuserar på utsatta områden

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Löfven fokuserar på utsatta områden - Statsminister Stefan Löfven gör ett kort nedslag i Visby på Socialdemokraternas dag under politikerveckan. Han väntas göra ett utspel om insatser i utanförskapsområden.

Nyligen lanserade Löfven ett reformprogram som ska stärka utsatta områden och motverka segregationen.

Programmet ska utformas i samarbete med bland andra invånarna, lokalpolitiker, lärare och poliser. Det ska syfta till att knäcka brottsligheten, bryta långtidsarbetslösheten, lyfta skolorna, stärka samhällsservicen, minska trångboddhet och stärka de demokratiska värderingarna.

Men ännu finns få konkreta förslag att fylla programmet med. Några kan komma i dag. Löfven håller presskonferens i Visby vid 15-tiden och talar i Almedalsparken klockan 19.

Flera partiledare, däribland Löfven, har använt ordet trygghet flitigt de senaste månaderna. Det har både handlat om terrorhotet, gangstervälden i utsatta områden, attacker mot blåljuspersonal och sexövergrepp på unga tjejer. Statsministern har även kopplat trygghetsbegreppet till sitt mantra om regeringens "samhällsbygge" och "utvecklingen av den svenska modellen"

Om det är den strategin som stabiliserat Socialdemokraternas opinionssiffror är oklart. De har legat runt 26 procent den senaste tiden. Det är visserligen under valresultatet, men fallet ser ut att vara stoppat för denna gång.

I januari när flyktingkrisen fortfarande pågick var siffrorna oftast under 25 procent, så även efter regeringspartnern Miljöpartiets kris i april.

Löfvens sejour i Visby blir kort. Innan han tar planet till Gotland på tisdagen ger han i Stockholm intervjuer i TV och radio tidigt på morgonen. På onsdag har statsministern ett möte inbokat i Rom med Italiens premiärminister Matteo Renzi och på fredag och lördag är han på försvarsalliansen Natos toppmöte i Warszawa.

Källa - 2016-07-05 06:08

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+