M ska samla styrka med stämma

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

M ska samla styrka med stämma - Programförslagen var klara innan Anna Kinberg Batra tvingades avgå för en dryg månad sedan och innebär i många delar en återgång till politik i linje med den som Moderaterna tidigare drivit, före Reinfeldteran. Det blir nu Ulf Kristersson som ska föra besluten om förslagen vidare i praktisk politik.

De 200 ombuden förväntas styra om migrationspolitiken mot, på sikt, ett system baserat på kvotflyktingar och att asyl ska sökas redan utanför EU. Moderaternas andre vice ordförande Elisabeth Svantesson, nybliven ekonomiskpolitisk talesperson, sade när förslagen presenterades att Sverige borde driva på diskussionen i EU om att förändra Genèvekonventionen för att kunna gå över till ett kvotflyktingsystem. Hon betonar dock att det är en process som kommer att ta lång tid.

Under programrubriken Trygghet att lita, där migration finns med, ryms även försvar och lag och ordning. Där finns förslag om att "uppvärdera medborgarskapet" i Sverige genom krav på egen försörjning, språkkrav och längre tid i Sverige innan medborgarskap kan bli aktuellt.

Under punkten Hela Sverige ska jobba är det arbetsmarknaden och det som förslagsställarna talar om som en utveckling av arbetslinjen som är huvudnumret. Där kan synen på arbetsrätt orsaka debatt.

När det gäller punkten Nolltolerans mot dåliga skolor är det utbildningspolitiken som nagelfars och i Trygg vård och omsorg föreslås partiet styra om mot att koncentrera den specialiserade vården till färre platser i landet, för bättre resultat och högre överlevnad. En önskan är också att flytta över mer av sjukhusvården till primärvården.

Stämman inleds i dag och pågår till och med söndag.

Källa - 2017-10-12 07:19

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+