M stänger inte dörren till S

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

M stänger inte dörren till S - - De börjar mixtra med de grundläggande rättigheterna att bevilja asyl. Jag tror att det är farligt för trovärdigheten för svensk migrationspolitik och det är också orättvist, säger Ulf Kristersson till TT.

Han anser att det finns ett antal områden där Moderaterna och Socialdemokraterna borde söka långsiktiga överrenskommelser. Migrationspolitiken är ett av dessa områden då det skulle visa både omvärlden och svenskarna att oavsett regeringen är politiken att lita på.

- Principiellt hade det fortfarande varit det bästa om vi kunde få en riktig stabil och långsiktig migrationspolitik, som både tar ansvar för det som sker i världen och vad Sverige klarar av. En genomtänkt sådan politik som inte ändras hela tiden. Det tror jag egentligen många socialdemokrater också tycker, säger Kristersson och tillägger:

- Nu har de gjort upp med Miljöpartiet i stället, det beklagar jag.

Under Moderatstämman gavs ett massivt stöd för en skärpt migrationspolitik. Partiet vill på sikt avskaffa rätten att söka asyl inne i EU och i stället införa ett kvotflyktingsystem. Allianskollegan Centerpartiet har dock haft en annan uppfattning. Centern har även varit positiv till regeringens förslag, även om man velat se en annan typ av lösning.

Ulf Kristersson vill dock inte uttala sig om partiernas olika syn på förslaget kommer att få någon inverkan på Alliansens möjligheter att nå en samsyn i migrationspolitiken.

Källa - 2017-11-28 18:37

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+