M Vi satsar en miljard extra till Polisen

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

M Vi satsar en miljard extra till Polisen - Regeringens budget saknar krisinsikt. Moderaterna erbjuder ett alternativ. Vi fokuserar på de stora problemen, och vi ger inte allt åt alla. Det skriver Moderaternas Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson och presenterar här partiets förslag till alternativ höstbudget.

Det här är en argumenterande text med syfte att påverka. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Det svenska samhällskontraktet knakar i fogarna. Den grova gängkriminaliteten håller hela stadsdelar i ett järngrepp. Långvariga integrationsproblem har övergått i en akut integrationskris som skapar livslångt bidragsberoende för enskilda och slår hårt mot kommuners ekonomi. Utvecklingen måste brytas och därför presenterar Moderaterna idag en budget som prioriterar just det.

Allt är inte nattsvart. Tvärtom har Sverige stora oanade möjligheter. Men för att ta tillvara på dem måste politiken förmå att prioritera och avstå från sådant som är mindre viktigt.

Det klarar inte Stefan Löfvens regering. När Socialdemokraterna, Miljöpartiet och stödpartierna presenterade sin budget blev det uppenbart att det saknas en röd tråd - och krisinsikt. Det finns varken en kraftfull politik för att krossa gängkriminaliteten eller för att hantera integrationskrisen. Trots att skjutningarna når rekordnivåer och kommuner av olika politisk färg larmar om att integrationskrisen nu påverkar alla kommunens verksamheter.

Moderaterna erbjuder ett alternativ till detta. Vi fokuserar på de stora problemen, och vi ger inte allt åt alla.

Det förhållningssättet präglar vår budget och därför har vi totalt sett omprioriterat och minskat utgifter med över 30 miljarder kronor i förhållande till regeringens budget. Vi säger nej till byggsubventioner och missriktad arbetsmarknadspolitik. Vi säger nej till friår och andra åtgärder som får människor att arbeta mindre. Till skillnad mot regeringen vidtar vi åtgärder för att minska asylinvandringen. Vi sätter stopp för de ständiga ökningarna av biståndet. För att bara nämna några saker. Dessa val är inte lätta, men nödvändiga för att kunna fokusera på de stora problem som måste lösas. Vi prioriterar tre områden:

Vi tror att många vill komma bort från det politiska spelet och samla Sverige till viktiga förändringar. Vi är beredda att leda det arbetet.

Ulf Kristersson (M)
partiledare
Elisabeth Svantesson (M)
ekonomisk-politisk talesperson

Källa - 2019-10-03 07:00

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+