Manifestation för ensamkommande

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Manifestation för ensamkommande - - Vi vill leva i ett Lund där alla medborgare är lika mycket värda. Därför samlas vi här i dag för att ge dem en röst som inte kan nå ut i det svenska samhället, sa Helene Trymander, föreningen Tillsammans för Lund, sent på måndagseftermiddagen i sitt tal på Stortorget under FN-dagen.

Ett hundratal personer hade samlats på Stortorget vid 17-tiden på måndagen för att manifestera FN-dagen. Bland talarna fanns Helene Trymander från Tillsammans för Lund och Mujfaba Attai, ordförande i Sveriges ensamkommande förening.

- Det finns en vädjan från de här pojkarna: Skicka inte tillbaka dem och andra människor till krig de flytt ifrån. Det här är människor som kan bidra till något gott i det svenska samhället, sa Mujfaba Attai, som för fyra år sedan kom som ensamkommande flykting till Sverige.

Bland det som Helene Trymander förde fram var möjlighet att under söndagarna på Hemgården få träffa många av de ensamkommande.

- Det är unga människor som på egen hand tagit sig ända hit till Sverige från krig och elände. De har fruktansvärda historier att berätta, sa Helene Trymander.

Källa - 2016-10-24 18:22

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+