Migranter flyttas med tvång

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Migranter flyttas med tvång - Huvudlägret på ön Manus stängdes den 31 oktober och därmed stoppades även tillgången på el, rinnande vatten och mat. Hundratals flyktingar har sedan dess valt att stanna trots att de beordrats att lämna lägret.

"Vi kommer att vidta åtgärder med aktuella myndigheter att flytta de som bor där på grund av allvarliga hälsorisker för de kvarvarande", säger landets immigrationsminister Petrus Thomas i ett uttalande.

Det befaras att åtgärden kan leda till sammandrabbningar mellan myndigheterna och de asylsökande, som främst kommer från Afghanistan, Iran, Burma, Pakistan, Sri Lanka och Syrien. De har erbjudits, men vägrat, att flytta till tre transitcenter. FN har varnat för en hotande humanitär kris.

Australien har placerat asylsökande som försöker nå landet sjövägen i lägret, och även i ett annat läger i öriket Nauru.

De asylsökande på Manus fruktar repressalier om de flyttar till transitcentren. Både Australien och Papua Nya Guinea hävdar däremot att transitcentren är säkra.

Källa - 2017-11-13 01:05

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+