Mohamad berättar om skräcken på bussen

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Mohamad berättar om skräcken på bussen - I går publicerade Kvällspostens ett videoklipp som visar hur en asylsökande man blir slagen av en busschaufför på Öland.

I dag berättar mannen själv, Mohamad Al-Hariri, 32, om händelsen.

- Jag är väldigt trött och deprimerad, och jag har funderat över det som har hänt mig och varför det har hänt mig, säger han.

Det var under tisdagsmorgonen händelsen inträffade. Enligt Mohamad Al-Hariri skulle han ta bussen på morgonen, men nekades att följa med. Han säger att dörren stängdes framför ansiktet på honom.

- Jag ställde mig framför bussen för att visa att jag fanns där. Men busschauffören försökte köra på mig. Jag blev rädd, så jag backade, säger Mohamad Al-Hariri.

Samtidigt ska en bekant ha kommit körandes och frågat vad som hänt. När Mohamad Al-Hariri berättade erbjöd sig den bekante att skjutsa honom till nästa hållplats.

Där klev han ombord.

- När jag gick ombord tog jag en bild på busschauffören och fortsatte bakåt i bussen, satte mig ner. Busschauffören följde efter och började skrika på svenska, jag förstod inte vad han sa, säger Mohamad Al-Hariri.


"Slog mig väldigt hårt"

När bussen hade åkt i ungefär 20 minuter ska den ha stannat på en hållplats, varpå chauffören återigen ska ha gått bak i bussen.

- Jag förstod att han ville få mobiltelefonen, men jag vägrade ge den till honom. Då började han slå mig, säger Mohamad Al-Hariri och fortsätter:

- Jag försökte säga på engelska "har du något problem med mig, varför stannade du inte, varför var du otrevlig". Då började han slå mig och han slog mig väldigt hårt.

Mohamad Al-Hariri säger själv att han inte gjorde något motstånd och inte brukade något våld.

- Jag blev rädd och tänkte att om jag gör motstånd så kanske de lägger skulden på mig och så blir jag utvisad från Sverige.


Busschauffören gjorde motanmälan

Han klev av bussen och kollapsade. En vän tog honom hem till sig, och senare åkte de till polisen för att anmäla händelsen. Hos polisen uppmanades Mohamad Al-Hariri att söka sjukhusvård. Där konstaterades att han inte var svårt skadad.

- Jag fick bara ont i nacken och huvudet, så jag fick smärtstillande. De sa till mig att jag var chockad, säger han.

Busschauffören har gjort en motanmälan, vilket bekräftas av förundersökningsledare Jan Bolmgren.

- Jag är väldigt förvånad över det att han har gjort en motanmälan, när han vet att det finns många vittnen, säger Mohamad Al-Hariri.

- Men jag tror han gjorde illa ena handen när han höll på att slå mig.

Varför tror du att det här hände dig?

- Det är det jag vill ta reda på. Jag vill fråga busschauffören varför han gjorde så, när jag alltid beter mig väldigt respektfullt när jag åker med den här bussen. Jag har varit här i tio månader och är inte här för att bråka, jag söker trygghet här i Sverige.

Kvällsposten har via bussbolaget Nobina sökt busschauffören.

Källa - 2016-07-20 23:51

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+