MP kritiker möts i helgen

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

MP kritiker möts i helgen - Mötet äger rum i Arboga och pågår under två dagar, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

- Vi är många som tycker att utvecklingen i Miljöpartiet går åt fel håll. Vi är inte nöjda med beslut som har tagits och vi vill ha förändring, säger Sibylla Jämting, som arrangerar mötet, till Ekot.

Det före detta språkröret Birger Schlaug ska föreläsa om grön ideologi under mötet. Enligt Sibylla Jämting hoppas man att mötet ska leda till enighet gällande motioner i grön riktning till Miljöpartiets kongress i maj.

De missnöjda miljöpartisterna anser att partiledningen har vikit sig för Socialdemokraterna i regeringsarbetet och lämnat viktiga frågor. Kritiken mot Miljöpartiets handlande i regeringen rör bland annat flyktingfrågan, försäljningen av Vattenfalls brunkolstillgångar i Tyskland och värdlandsavtalet med Nato.

Under flera månader i fjol protesterade riksdagsledamöterna Jabar Amin, Annika Lillemets, Carl Schlyter och Valter Mutt mot ledningen genom att vägra att delta i riksdagsgruppens arbete och möten innan de nådde en "samsyn" med ledningen i december. Samtliga fyra uppges delta på mötet i helgen.

Till mötet är partiledningen för Miljöpartiet inte bjuden.

- Jag har inga synpunkter på att medlemmar och sympatisörer till Miljöpartiet träffas, säger partisekreteraren Amanda Lind till Ekot.

Flera före detta språkrör riktade under hösten kritik mot partiets ledning. Fyra av Miljöpartiets 25 riksdagsledamöter protesterade mot ledningen genom att vägra att delta i riksdagsgruppens möten eller arbete.

Sedan mitten av december är de miljöpartistiska riksdagsledamöterna Carl Schlyter, Jabar Amin, Valter Mutt och Annika Lillemets tillbaka i arbetet efter att ha kommit överens med partiet. Samtliga fyra deltar dock under helgens möte i Arboga.

I valet 2014 fick MP 6,9 procent av rösterna. I en opinionsmätning från DN/Ipsos på fredagen var stödet 4 procent.

Källa - 2017-01-14 14:20

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+