Percy Nessling

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Percy Nessling - Percy Nessling ägnade sitt liv åt familj, politik och föreningsliv med stort engagemang.

Han var kommunalråd i Helsingborg för Folkpartiet 1976-1982 då han ägnade sig åt politik på heltid. Han satt i kommunalfullmäktige i Helsingborg från 1968 till 2002, i regionfullmäktige mellan 1998 och 2006. Till för ett par år sedan hade han ett politiskt uppdrag i Region Skåne som ledamot i patientnämnden.

Percy fick Helsingborg stads finaste utmärkelse, Helsingborgsmedaljen, år 2004.

Percy var engagerad i Villaägarna sedan slutet av 1990-talet och vice ordförande i organisationens Helsingborgsavdelning. Han debatterade med stor kunnighet energifrågor och installerade bland annat en solcellsanläggning på sin villa i Domsten.

Percy blev frimurare redan 1986, och erhöll grad tio (högsta graden) 2014.

Percy Nessling var med och startade Helsingborg-Landborgen Rotaryklubb som chartermedlem 1986. Han var president Rotaryåret 1995-1996 och 2002 hedrades han med utmärkelsen PHF, Paul Harris Fellow, för sitt engagerande arbete.

I jubileumsskriften när vår Rotaryklubb fyllde 25 år skrev Percy en artikel om våra olika projekt och avslutade med orden "Den som vill engagera sig kan alltid finna projekt för att glädja eller hjälpa andra. Det är vad Rotary går ut på - Service Above Self". Detta levde verkligen Percy upp till.

År 2002 gick flera länder i Europa över till euro och Percy tog initiativ till att samla in äldre, på sikt värdelösa mynt, få dem växlade och ge resultatet till Läkarbanken. Rotaryklubbar, Helsingborgs Dagblad och Helsingborg stad blev engagerade. Rotarianer tog med mynt och växlade i Europa för att senare från Rotary kunna överlämna en check till Läkarbanken på 45 500 kronor.

Percy höll sitt sista föredrag i vår klubb i mars i år och föredraget kallade han "Brasilien i tre dimensioner". Han berättade till fina bilder om Brasilien och huvudstaden Brasilia varefter det blev en mycket personlig redogörelse där han berättade om sin sjukdom.

Percy var mån om våra unga. Det ledde till att han skapade Percy Nesslings stiftelse vars syfte är att dela ut Percys pris till ungdomar som under sommarlovet deltagit och förkovrat sig inom en aktivitet, sport såväl som kultur.

Percys pris har i samarbete med Helsingborgs stad och ungdomsföreningar delats ut under tre år. Många ungdomar har därigenom fått en meningsfull sysselsättning under sommarlovet.

Percys stora engagemang för ungdomar bekräftades också när han, trots sin sjukdom, deltog och arrangerade vår aktivitetsdag med grillning i Domsten för ensamkommande flyktingbarn för ett år sedan.

Percy Nessling drevs av starka värderingar och inspirerade de människor som fanns i hans närhet. Kreativitet och drivkraft var framträdande egenskaper. Han var en stor tillgång för Helsingborg-Landborgen Rotaryklubb och vi som hade förmånen att inspireras av hans engagemang, bevarar honom för alltid varmt i minnet.

Källa - 2016-12-21 09:00

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+