Polisen misstänker Pengar var motivet

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Polisen misstänker Pengar var motivet - Arbogakvinnan misstänks ha mördat för att komma över pengar - ett motiv som även hennes mamma fruktar.

- Man ska ju inte belönas för att ha mördat sin far, säger hon till förhörsledarna.

Mordutredningarna avslöjar också hur Arbogakvinnan gjort av med stora summor pengar.

Kriminalkommissarie Kenneth Ågren har suttit mitt emot Arbogakvinnan vid förhörsbordet vid upprepade tillfällen och han tror att Arbogakvinnans motiv till de misstänkta morden är ekonomiskt.

- Vi tror att hon ville åt pengarna. Dels för livförsäkringen hon tecknade i sin före detta mans namn, dels arvet efter föräldrarna, säger Kenneth Ågren.


Varit rädd att Arbogakvinnan skulle få Görans arv

Under ett polisförhör med Arbogakvinnans mamma, som fick livshotande skador av Mohammad Rajabis knivhugg sent på kvällen den 3 augusti, så luftade mamman oron för att hennes dotter på något vis skulle lyckas ärva den mördade maken.

- För jag har varit så rädd att NN skulle ärva honom nu då. För jag tycker att man ska ju inte belönas för att ha mördat sin egen far i alla fall, det verkar inte klokt, säger mamman under ett förhör i oktober förra året.

Arbogakvinnan nekar till Rajabis uppgifter, att hon gett honom morduppdraget, agerat chaufför och gett honom mordvapnet. Men Arbogakvinnans mamma är övertygad om att dottern ligger bakom dådet.


Planen: föräldrarna hade tänkt stryka Arbogakvinnan ur testamentet

Hon berättar att paret har hjälpt Arbogakvinnan ekonomiskt under hela hennes liv, köpt bil och en bostadsrätt som dottern fick bo i.

Men månaderna innan dådet i sommarstugan hade de tröttnat på att vara Arbogakvinnans välgörare. Bland annat efter den uppmärksammade sexskandalen med flyktingkillarna som var placerade i ett av kvinnans boenden.


Göran, 67, dödades i sin sommarstuga.

- På försommaren när Göran och jag skulle skriva testamente sa vi Hon ska inte ha någonting, hon har fått tillräckligt sa vi då. Men vi hann ju aldrig. Det skulle vi göra i höst, när semestern var slut, säger mamman i förhör.

Mohammad Rajabi har i förhör berättat om hur Arbogakvinnan efter morden, planen ska ha varit att döda båda föräldrarna, hoppades få ut cirka tio miljoner kronor från arvet som hon och systern skulle dela på.

En förälder kan inte neka sina barn att dela på hälften av arvet, men den andra hälften kan föräldern välja att ge till någon eller några enligt ett testamente. En person som dömts för mord eller dråp kan dock nekas att ta del av ett arv.

Källa - 2017-05-02 21:47

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+