Polisen tar tillbaka uttalade om ofredande

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Polisen tar tillbaka uttalade om ofredande - Polisen i Värmland backar på sitt uttalande om att det utan tvekan är ensamkommande flyktingbarn som ligger bakom de många fall av sexuellt ofredande som anmälts under festivalen Putte i Parken i helgen.

- Det finns misstänkta som inte tillhör den gruppen, säger Urban Bengtsson, polisinspektör i Karlstad, till P4 Värmland.

"Det här är ett helt oacceptabelt beteende och det råder ingen tvekan om vilka som tar sig dessa friheter. Gäng med 7-8 killar tillhörande gruppen ensamkommande barn. "

Så skrev Värmlandspolisen på sin hemsida efter flera fall av misstänkt sexuellt ofredande under festivalen Putte i Parken i Karlstad under helgen. Ett uttalande som man nu tar tillbaka.

- Det som vi kan se i nuläget är att det förekommer ensamkommande som misstänkta men det finns även andra som är misstänkta. Så det är lite tidigt att dra alltför höga växlar kring vad det finns för gemensam nämnare, säger Urban Bengtsson, polisinspektör i Karlstad, till P4 Värmland.


Chockades

Efter helgens festival har polisen fått in totalt 27 anmälningar från flickor som blivit sexuellt ofredade. Ett av offren ska ha varit tolv år gammal.

En mamma har berättat för GT att dotterns festivalglädje förvandlades till skräck när hon plötsligt blev fasthållen av en kille som började jucka mot hennes kropp. Hon chockades men lyckades slita sig loss.


Sju misstänkta identifierade

Enligt DN har polisen i Karlstad identifierat sju personer som misstänkta för brott, men ingen är anhållen eller har häktats.

- Vi håller på att sammanställa alla anmälningar så att vi kan plocka in några av de misstänkta på förhör. Vi kommer också att ta kontakt med målsägare och vittnen för att få fram fler misstänkta. Jag har dock inga stora förhoppningar på att vi hittar alla, men några fler i alla fall, säger Leif Nyström, förundersökningsledare vid polisen i Karlstad, till DN.

Två misstänkta är ensamkommande pojkar under 18 år och de har släppts på grund av sin låga ålder.

Källa - 2016-07-04 19:22

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+