S i Malmö vill sätta stopp för invandring

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

S i Malmö vill sätta stopp för invandring - Socialdemokraterna i Malmö vill hindra Migrationsverket från att anvisa flyktingar till staden nästa år. Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) tycker att de flyktingar som själva ordnar bostad i Malmö borde räknas av på Migrationsverkets kvot.

Inte en enda nyanländ flykting till Malmö under 2018. Det kravet ställer stadens socialdemokratiska ledning i ett brev till regeringen, skriver Aftonbladet.

Enligt den nya anvisningslag som trädde i kraft i fjol är landets samtliga kommuner tvungna att ta emot ett visst antal flyktingar. Under 2017 handlar det för Malmös del om drygt 400 personer. Inför nästa år tycker Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), ordförande i Malmös kommunstyrelse, att siffran borde vara noll eftersom staden har tagit emot ett stort antal flyktingar som med stöd av den så kallade Ebo-lagen själva har ordnat bostad.

-En relativt liten del av alla flyktingar i Sverige får bostäder tack vare anvisningslagen. De flesta löser sin bosättning själva. Vi anser att det måste göras en avräkning mot Ebo-lagen, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh till Aftonbladet.

"Har blivit tvärt om"

Ebo-lagen infördes 1994 och tanken med den var att människor snabbare skulle integreras i det svenska samhället om de själva fick välja var de ville bo.

Katrin Stjernfeldt Jammeh menar att det har blivit tvärt om:

-Det är ett system som leder människor som inte är etablerade rakt ut i områden där arbetslösheten är jättehög och skolresultaten är låga.

Källa - 2017-04-23 13:05

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+