Salvador Sobral visade hjärta

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Salvador Sobral visade hjärta - Portugals Salvador Sobral charmade sig hela vägen till en Eurovision-final - och passade på att utnyttja sitt plötsliga kändisskap med att visa medmänsklighet.

På presskonferensen efter finalplatsen var ordnad så dök han upp med en "SOS Refugees"-tröja.

- Det här handlar om musik, men det finns något större än musik. Jag vill uppmärksamma flyktingarna, jag vill att byråkratin ska bli mindre och att vi gör säkrare flyktvägar för dem. Om vi nu är människor och inte djur så måste vi också vara mänskliga, sade han.

- Att människor som flytt från sitt hemland i gummiflotte måste visa en födelseattest är ju naturligtvis helt galet. Vi måste få stopp på den byråkrati som hindrar dem.

Det hela blir extra vackert med tanke på att Salvador Sobral uppges ha något fel med sitt hjärta, vilket hindrade honom från den första veckans repetitioner i Kiev.

Sobral har seglat upp som en favorit till segern tack vare en söt, annorlunda kärlekssång på portugisiska. Sången Amar Pelos Dois är skriven av hans syster Louisa Sobral, som också fick rycka in i hans ställe under de missade första repetitionerna.

Källa - 2017-05-10 00:56

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+