Salvini Vi tar inte emot tyska migrantflyg

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Salvini Vi tar inte emot tyska migrantflyg - "Om någon i Berlin eller Bryssel fungerar på att dumpa dussintals migranter via icke-auktoriserade flyg i Italien, så bör de veta att det inte finns och inte kommer att finnas några flygplatser tillgängliga", skriver Salvini på Twitter.

"Vi kommer att stänga flygplatserna så som vi stängde våra hamnar", fortsätter han, syftande på Italiens beslut i somras att inte tillåta fartyg som plockat upp migranter i Medelhavet att lägga till i italienska hamnar.

Tidigare under helgen rapporterade den italienska tidningen La Repubblica att Berlin redan på måndagen planerar att börja skicka tillbaka asylsökande till Italien, med stöd av Dublinförordningen om att asylskäl ska prövas i första EU-land.

Enligt La Repubblica har tyska migrationsmyndigheter skickat brev till asylsökande med varsel om att de inom kort kommer att återsändas till Italien.

Tysklands inrikesdepartement säger i en kommentar på söndagen att inga deporteringar till Italien är inplanerade de närmaste dagarna.

Migration är fortsatt en infekterad fråga inom EU, trots att antalet asylsökande minskat kraftigt sedan toppåret 2015. Tyskland har tagit emot över en miljon asylsökande de senaste tre åren och förbundskansler Angela Merkel, hårt pressad av splittring inom sitt kristdemokratiska parti, har lovat att driva på för bilaterala avtal med andra EU-länder om återsändande av migranter till länder de passerat.

Källa - 2018-10-08 02:38

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+